Bursalı Otomotivciler Frankfurt İş Dünyasıyla Buluştu

Bursalı Otomotivciler Frankfurt İş Dünyasıyla Buluştu

Bursa’daki otomotiv sektöründen 15 işadamı yeni iş imkanlarını araştırmak amacıyla Almanya’ya çıkartma yaptı.Frankfurt İş Hayatı Derneği (FUV e.V) ile Bursa Girişimci İşadamları Derneği’nin (BUGİAD) ortaklaşa düzenledikleri...

Bursa’daki otomotiv sektöründen 15 işadamı yeni iş imkanlarını araştırmak amacıyla Almanya’ya çıkartma yaptı.

Frankfurt İş Hayatı Derneği (FUV e.V) ile Bursa Girişimci İşadamları Derneği’nin (BUGİAD) ortaklaşa düzenledikleri etkinliklerle Frankfurt ve çevresindeki sektörün önde gelen işyerlerini gezen grup, üretimleri yerinde izleme imkanı buldu.

Gelnhausen’daki 160 yıllık tecrübeli VERİTAS firmasının otomotiv parçaları üretim tesislerini gezerek kalite ve uzmanlığın disiplinle birleşmesini hayranlıkla izleyen grup kendilerinin de benzeri parçaları ürettiklerini ancak hatanın bu kadar düşük düzeyde kalmasına hayran kaldıklarını, buradaki deneyimlerden çok istifade ettiklerini söyledi.

Grup ardından Kelviplast firmasının soğutma motorları parçalarını ürettiği tesisleri gezdiler.

IHK Hanau- Gelnhausen- Schlüchtern Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek (Erbacher/Kolb GmbH) ve IHK müdürü ile birlikte işyeri ziyaretinde bulunarak Türk işadamlarının ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BUGİAD Otomotiv Komitesi onuruna akşam yemeği veren Hessen Eyalet Ekonomi Bakanlığı Dış ilişkiler ve Marketing Sorumlusu Bernd Kistner ve Dış ekonomi Proje Menajeri Katarina Riedeburg ziyaretten duydukları memnuniyeti ”Biz Türkiye’yi ziyaret ettiğimizde misafirperverlik gördük. Bugün bizim misafirperverliğimizin de sizden geri kalmadığını gösterdik. Bursa ile Hessen eyaletleri arasındaki ticaret hacminin büyüklüğü dostluğumuzu artırmayı gerektirir. Eğer Bursa ile kardeş şehir olmasaydık. Bugün bunu teklif etmem gerekecekti” sözleriyle ifade etti.

BUGİAD Otomotiv Komitesi Başkanı Kemalettin Bayram ile Bern Kistner karşılıklı plaket takdim ederken ticari ilişkilerin daha da artırılması temennisinde bulundu.

FUV Genel Sekreteri Metin Cavlak ve BUGİAD Genel Sekreteri Mustafa Tahmaz, ziyaretlerin verimli geçtiğini vurguladıktan sonra karşılıklı işbirliğine devam ederek Türk ve Alman iş dünyasını daha sık bir araya getirme kararında olduklarını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.