Bursalı Kadınlardan Savaşa Tepki

Bursalı Kadınlardan Savaşa Tepki

Bursalı kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü yürüyüşü kapsamında savaşa tepki gösterdi. Bursa Kadın Platformu üyesi kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış günü münasebeti ile Mahfel’de toplanıp Heykel’e kadar yürüdü. Vatandaşlara dünya...

Bursalı kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü yürüyüşü kapsamında savaşa tepki gösterdi.

Bursa Kadın Platformu üyesi kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış günü münasebeti ile Mahfel’de toplanıp Heykel’e kadar yürüdü. Vatandaşlara dünya barışı günü ile ilgili broşür dağıtarak yürüyen kadınlar Heykel’de basın açıklaması yaptı.

Ellerinde taşıdıkları yelpazelerde savaşın hakim olduğu yerlerin isimlerini yazarak ‘diren’ diyen Bursalı kadınlar, “Kadınlar savaş istemiyor.”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Ortadoğulu kadınlar yalnız değildir.” gibi sloganlar attı.

KADINLARIN YAŞADIĞI SIKINTILARIN ORTAK SORUMLUSU AKP

Basın açıklaması yapan Bursa Kadın Platformu sözcüsü Suna Acar, Ortadoğu’da, Suriye iç savaşı ile birlikte Türkiye topraklarını da doğrudan kapsamına alan savaş ve çatışmaların derinleşerek devam ettiğini belirtti.

AKP iktidarının doğrudan parçası ve tarafı olduğu savaşın kadınlara karşı yürütülen bir savaş olarak sürdüğünü iddia eden Acar, “AKP, bu gün desteklediği cihatçı çete IŞİD ile, İsrail’le işbirliğiyle Ortadoğulu kadınlara ölüm getiriyor. Savaşın suç ortağı olan AKP iktidarının gerici, mezhepçi kadın düşmanı politikaları kadınları her alanda kuşatırken bugün IŞİD’in vahşedi olarak ortaya çıkıyor. IŞİD çetelerinin kadın bedenine yönelik saldırılarına hep birlikte tanık oluyoruz. IŞİD, ele geçirdiği yerlerde ilk olarak kadınların sokağa çıkmasını yasaklıyor. Kadınların bedeni ganimet olarak görülüp, tecavüz ediliyor. Bedenlerine işkence edilerek sünnet ediliyor. Çeteciler işgal ettikleri yerlerde kadınların helal olduğuna dair fetvalar yayınlıyor. Bu katliamdan kaçan kadınlar da dağlarda açlık-susuzluktan ölüyor. Tecavüzcü, katil IŞİD’e sınırları açan iktidar, IŞİD katliamından kaçan Ezidileri sınırlarda bekleterek vahşetini sürdürüyor.” dedi.

Bursa Kadın Platformu sözcüsü Suna Acar, ayrıca Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan kadınların yaşadığı mağduriyetin baş sorumlusunun da yine AK Parti hükümeti olduğunu iddia etti.

Attıkları sloganlarla savaşlara karşı çıkan Bursalı kadınlar ardından sessizce dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.