Bursa Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Konuğu Amur Kaplanları Geldi

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Konuğu Amur Kaplanları Geldi

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne, Almanya’dan, biri dişi olmak üzere 2 adet Amur kaplanı getirildi. Yaşam koşullarına göre özel olarak hazırlanan, içinde küçük bir havuz da bulunan barınağına uyum sağlayan Amur kaplanının ilk ziyaretçileri...

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne, Almanya’dan, biri dişi olmak üzere 2 adet Amur kaplanı getirildi. Yaşam koşullarına göre özel olarak hazırlanan, içinde küçük bir havuz da bulunan barınağına uyum sağlayan Amur kaplanının ilk ziyaretçileri arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yer aldı. Başkan Altepe, Amur kaplanı başta olmak üzere son 5 yılda hayvanat bahçesine kazandırılan 32 yeni türü görmek isteyen vatandaşları, özellikle bayram tatilinde hayvanat bahçesini gezmeye davet etti.

Bursa’da, 1998 yılında 206 bin metrekare alan üzerine kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üyeliğin sağlanmasıyla birlikte zürafa, zebra, kanguru ve gülen kuş gibi yeni türlerin ardından şimdi de Amur kaplanı getirildi. EAZA aracılığıyla yapılan görüşmeler sonucu, Almanya’daki iki hayvanat bahçesinden bir dişi ve bir erkek Amur kaplanı getirildi. Yaşam koşullarına göre özel olarak hazırlanan ve içinde küçük bir havuzun da bulunduğu barınakta uyum süreçlerini başarıyla tamamlayan kaplanlar, barınağın açık bölümüne çıkarak kendilerini göstermeye başladı.

Amur kaplanının ilk ziyaretçileri arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen 5 yıl içinde hayvanat bahçesinin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, değişimin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin en modern hayvanat bahçelerinden birini Bursa’ya kazandırmak istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, şunları kaydetti:

"Geçen dönem 32 yeni türü hayvanat bahçemize kazandırdık. Bu yeni türlerle birlikte hayvan sayımız bin 10’u buldu. En son olarak Almanyan’dan getirdiğimiz 2 Amur kaplanı da barınaklarına uyum sağladı. Penguen, fok balığı, anakonda gibi yeni türlerin getirilmesine yönelik çalışmalarımız da hızla sürüyor. Her geçen gün yeni türlerle zenginleşen hayvanat bahçemizin yeni üyesi olan Amur kaplanlarını görmek için bayram tatilinde vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.