Bürotime’a tasarım ödülü

Bürotime’a tasarım ödülü

Design Turkey Endüstriyel Tasarım yarışması sonuçlandı. Birçok önemli eserin değerlendirildiği organizasyonda Konya firması Bürotime, Era Home modeliyle ödül alan tasarımlar arasında yer almayı başardı

Endüstriyel tasarım sektörünün Oscar’ı olarak gösterilen Design Turkey Endüstriyel Tasarım yarışması sonuçlandı. Birçok önemli eserin değerlendirildiği organizasyonda Konya’nın ulusal çaplı firması Bürotime, Era Home modeliyle ödül alan tasarımlar arasında yer almayı başardı.

 

AR-GE ve gelişim alanında yaptığı yatırımlarda sektöre yön veren, lider firma misyonunu sürdüren Bürotime, ofis mobilyaları alanına yeni soluklar kazandırmaya devam ediyor. Endüstriyel Tasarım yarışmasına Utkan Kızıltuğ imzasıyla Era Home Çalışma masası tasarımıyla katılan firma, bu alanda ödüle layık görüldü.

Bürotime Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tosunoğlu, firma olarak sektöre sürekli yenilik katma adına önemli gayretler gösterdiklerini ifade ederek, “İstanbul ve Konya’daki merkezlerimizde oluşturduğumuz tasarım ve AR-GE merkezlerimizde her yıl önemli çalışmalara imza atıyoruz. Mobilya sektörüne yeni, fonksiyonel ve estetik ürünler kazandırma adına yaptığımız yatırımların karşılığını Design Turkey yarışmasında almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Firmamızın tasarım biriminin önemli isimlerinden ödüle layık görülen Utkan Kızıltuğ’u da Era Home Çalışma Masası tasarımından dolayı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde, Türkiye’nin tasarımla markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Design Week Turkey 2019 etkinliği kapsamında Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri de sahiplerini buldu. Yerli ve yabancı tasarımcılardan oluşan seçici kurul, başvuru yapan 286 tasarımı değerlendirdi. 13 kategoride, 8’i üstün, 36’sı iyi ve 18’i kavramsal ödül olmak üzere toplam 62 ödül dağıtıldı.

“TASARIMI BİR KÜLTÜR HALİNE GETİRMEK İÇİN, ÇALIŞIYORUZ”

Törende konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, katma değerli üretim için tasarımın önemine dikkat çekerek, “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye hedefine ulaşmak için sürdürülebilir ihracatı ve katma değeri nasıl yaratacağımızı doğru şekilde tespit etmeliyiz. Katma değerli ürün yaratmak için marka ve tasarım olmazsa olmazlardan biri. Bu topraklardan daha fazla tasarımcı çıkartmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tasarım yarışmamızla, sektörlerin yaratıcı gücünü artırırken öğrenci, sanayici, akademisyen ve girişimcileri bir araya getirerek, yetenekli gençlerin özgün tasarımlarını destekliyoruz. Gelecek yıl tasarım haftasını, tasarım ekosisteminin tüm paydaşları ile bir araya getirerek, İstanbul'un kıymetli bir küresel tasarım markası haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.