Burkina Faso’da Devlet Başkanı Compaore İstifa Etti

Burkina Faso’da Devlet Başkanı Compaore İstifa Etti

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da, Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin istifa ettiği açıklandı. 27 yıllık iktidarı sona eren Compaore’nin ağır silahlı bir konvoy ile Gana sınırına yakın güneyde bir kasabaya gittiği belirtiliyor.Yetkililerin...

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da, Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin istifa ettiği açıklandı. 27 yıllık iktidarı sona eren Compaore’nin ağır silahlı bir konvoy ile Gana sınırına yakın güneyde bir kasabaya gittiği belirtiliyor.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, Compaore’yi taşıyan ağır silahlı bir konvoyun ülkenin güneyinde Gana sınırına yakınındaki Po kasabasına doğru gittiği ifade edildi. Medyada çıkan bilgilere göre, ülke 90 gün içinde seçime gidiyor.

Burkino Faso Devlet Başkanı Blaise Compaoré'nin tekrar aday olmasının önünü açan yasa tasarısının meclise sunulmasının ardından protestocuların meclis ve televizyon binasını ateşe vermişlerdi.

Compaore’nin 2015'te yapılacak devlet başkanlığı seçiminde tekrar aday olmasının önünü açan yasa tasarısı parlamentoya sunulmuştu. Değişikliğe karşı çıkan muhalefet partileri ise yasa tasarısına karşı çıkmak amacıyla "sivil itaatsizlik" çağrısında bulunmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.