Burkhalter: Kazakistan, Asya İle Avrupa Arasında Köprü Görevi Görüyor

Burkhalter: Kazakistan, Asya İle Avrupa Arasında Köprü Görevi Görüyor

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Didier Burkhalter, Kazakistan’ın Asya ile Avrupa arasında köprü görevi gördüğünün söyledi. Resmi temaslarda bulunma üzere Kazakistan’a gelen Burkhalter, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya...

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Didier Burkhalter, Kazakistan’ın Asya ile Avrupa arasında köprü görevi gördüğünün söyledi. Resmi temaslarda bulunma üzere Kazakistan’a gelen Burkhalter, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya geldi. Başkent Astana’da gerçekleştirilen görüşmede Didier Burkhalter ve Nazarbayev, önemli açıklamalarda bulundu. Uluslararası konularda ülkesinin İsviçre ile benzer politikalar benimsediğine dikkat çeken Nazarbayev, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin bir an önce aşılması için İsviçre ve Kazakistan olarak ortak gayret gösterdiklerini vurguladı.

İsviçre’nin aynı zamanda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın da (AGİT) dönem başkanlığını yürüttüğünü de ifade eden Nazarbayev, 2014 yılında Ukrayna’da yaşanan çatışmalar başta olmak üzere zor bir dönem yaşandığını vurguladı. İsviçre’nin Avrupa ülkeleri arasında Kazakistan’ın dördüncü büyük ticari ortağı olduğunu da sözlerine ekleyen Nazarbayev, İsviçre ile her türlü ortaklık yapmaya hazır olduklarına dikkat çekti.

Kazakistan’ın Orta Asya coğrafyasının en önemli ülkelerinden biri olduğunun altını çizen

Burkhalter ise Nazarbayev’in Asya ve Avrupa arasında adeta köprü görevi gördüğünü ifade etti. Ekonomik olarak Kazakistan’ın İsviçre’nin son derece önemli ortaklarından biri olduğuna vurgu yapan Didier Burkhalter, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin barışçıl yollarla biran önce sonuçlanması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.