Burdur’da 7 Bin 871 Çocukla Diş Fırçalama Rekoru Kırıldı

Burdur’da 7 Bin 871 Çocukla Diş Fırçalama Rekoru Kırıldı

BURDUR (İHA) – Burdur’da 10 ilçe ve il merkezinde 7 bin 871 çocuk, Türk Bayrağı koreografileriyle aynı anda diş fırçalayarak “En Çok Çocukla (11 Yerde) Aynı Anda Diş Fırçalama Rekoru”nu kırdılar.Burdu...

BURDUR (İHA) – Burdur’da 10 ilçe ve il merkezinde 7 bin 871 çocuk, Türk Bayrağı koreografileriyle aynı anda diş fırçalayarak “En Çok Çocukla (11 Yerde) Aynı Anda Diş Fırçalama Rekoru”nu kırdılar.

Burdur Valiliği koordinasyonunda, Burdur Belediyesi, Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile diş fırçalama konusunda farkındalık yaratmak oluşturma amacıyla 10 ilçe ve Burdur merkezdeki 7 bin 871 Çocuk Türk Bayrağı koreografileriyle aynı anda diş fırçaladı.

Dünya Çocuk Rekorları kapsamında, Ağlasun 199, Altınyayla 139, Bucak bin 941, Çavdır 205, Çeltikçi 96, Gölhisar 720, Karamanlı 386, Kemer 106, Tefenni 270, Yeşilova 380 ve Burdur Gazi Atatürk Stadyumundaki 3bin 435 çocuk olmak üzere 7 bin 871 çocuk, Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil’in komutlarıyla aynı anda diş fırçalayarak rekor kırdı.

PROTOKOL MENSUPLARI DA DİŞ FIRÇALADI

Diş Fırçalama Rekor Denemesi’nde Burdur Valisi Hasan Kürklü, eşi Nesibe Kürklü, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Burdur Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü de çocuklara destek olmak amacıyla çocuklarla aynı anda dişlerini fırçaladılar.

7 BİN 871 ÇOCUKLA REKOR KIRILDI

Burdur merkez ve bağlı olduğu 11 ilçenin katılımıyla gerçekleşen rekor denemesi 7 bin 871 çocukla Dünya Çocuk Rekorları Yetkilisi Aydın Türkgücü ve Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın da olduğu heyet tarafından tescil edildi.

VALİ KÜRKLÜ, “FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Ağız sağlığının önemine dikkat çekerek, Burdur’dan tüm dünyaya bir farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Burdur Valisi Hasan Kürklü, “Bugün rekor oldu, çok mutlu bir gündeyiz. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı bizim açımızdan çok önemlidir çünkü yediğimiz yiyeceklerden tutun da, aldığımız gıdalar, hepsi ağızdan geçiyor. Dolayısıyla biz ağız saplımıza ne kadar önem gösterirsek, zannediyorum beden sağlığımız o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Onun için burada bir farkındalık yapalım dedik. Tüm ilçelerimizde, Burdur genelimizde, merkez ilçe dahil 11 ilçemizde çocuklarımızın toplu bir şekilde diş fırçalamasını farkındalık oluşması noktasında bir rekor kırmak istedik ve bunu da başardık, hakikaten mutluyum, 7 bin 871 çocuğumuz aynı anda dişlerini fırçalayarak bir rekora imza attık. Burdur’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“REKORU KATLAYARAK KIRDIK”

Kahramanmaraş’ta 2 bin 500 öğrenciyle kırılan rekoru, Burdur’da 8 bine yakın bir öğrenciyle tekrar rekor kırılmasından dolayı çok gururlandığını dile getiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burada ilçelerimizle birlikte 8 bine yakın öğrencimizle biz burada rekoru kırdık ve bu rekoru katlayarak kırdık. Daha önceki rekorun neredeyse üç katını kırarak, biz bu rekoru kırdık. O açıdan ben çok keyif alıyorum, çok mutluyum” diye konuştu.

“EN VERİMLİ, EN GÜZEL FAALİYET”

Burdur’da yapılan rekor denemesinin en verimli ve en güzel faaliyet olduğunu anlatan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bitirdikten sonra Burdur’da serbest muayenehanede diş hekimliği yaptım dolayısıyla ağız ve diş sağlığı, toplum diş sağlığıyla alakalı çok faaliyetlerde bulunduk. Bugün toplum ağız ve diş sağlığı üzerinde yaptığımız bu faaliyet, en verimli, en güzel faaliyettir” dedi.

“BURDUR’UMA HEDİYEM OLSUN”

Diş Fırçalama Rekor Denemesi için 5 aydır çalışmalarını sürdürdüklerini ve inanılmaz emekler verildiğini dile getiren Burdur Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü ise şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, 2015 yılında koruyucu diş sağlığı uygulamaları ile ilgili bir eylem planı hazırladı. Bunun kapsamında biz de çalışmaya başladık. Gelişmiş ülkelerdeki çocukların dişlerinin çürümediğini öğrendiğimde ben çok şaşırmıştım. Bunu hep beraber öğrenip bizde çocuklarımızın dişlerinin çürümemesini sağlamak için ne yapabiliriz diye çalışmaya başladık. Gördük ki, özellikle Japonya gibi yada Avrupa ülkelerinde çocukların bu farklılığını sağlamak için unutmayacakları kadar güzel bir gün geçirmeleri sağlanıyormuş, bu fikrimizi Sayın valimize arz ettiğim zaman ‘biz de yapalım’ dediler. Sonra bununla ilgili bir rekor olduğunu konuştuk. Belediye Başkanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de destek oldular. ‘Biz bu rekoru, Burdur olarak kırarız’ dediler ve yaklaşık 5 aydır gece gündüz hatta rüyalarımızda bile biz bu işe hazırlanarak geçirdik. Logosundan, sunumuna, sahanın hazırlanmasına, koreografinin çizilmesine inanılmaz emek var bu işin arkasında, çok da güzel oldu. Umarım çocuklarımız unutulmayacak bir gün yaşamışlardır. Dişlerinin ilk aşısını oldular, dişlerine jel sürdüler, bundan sonraki çocuklarımızda çürüksüz günlere gider dedik ve söylemiştim ben Burdurluyum, burada büyüdüm, burada okudum, buranın ekmeğini yiyorum, buraya da bu rekorla bir borç ödemek istedim. Sana hediye olsun Burdur’um.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.