Bunu yapan insan olamaz

Bunu yapan insan olamaz

Atiker Konyaspor - Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli taraftarlar stadyumu savaş alanına çevirdi. Sarı-lacivertli taraftarlarının yaptığı bu hareket büyük tepki toplarken 2016 yılında da Fenerbahçe taraftarı aynı hareketi sergilemişti

Atiker Konyaspor –Fenerbahçe  maçı sonrasında Fenerbahçe taraftarı daha önce olduğu gibi yine Konya Büyükşehir Belediye Stadyumuna zarar verdi. Onlarca sarı lacivertli taraftarlar özellikle tel örgüleri kırarak kontrol odasına girdi. Fenerbahçe taraftarı maçın ardından kendilerine ait bölümde yer alan çok sayıda koltuk, ayna, kapı, klozet ve çeşmeleri kırdı. Tuvaletleri, turnikeleri ve duvarları savaş alanına çevirdi. Öte yandan konuk ekip taraftarı tel örgü bariyerlerini kırarak kontrol merkezindeki çalışanlara saldırdı. Misafir takım taraftar grubunun tribünleri terk etmesinin ardından stat yetkilileri ve federasyon temsilcisi tarafından yapılan hasar tespiti sonrasında; tribündeki çok sayıdaki koltuk parçalanırken klozet kapakları, turnike bariyerleri ve ayna ve kapıların kırıldığı görüldü. Ayrıca pisuvarların kullanılmaz hale getirildiği, sabunlukların söküldüğü tespit edildi.

DAHA ÖNCEDE YAPTILAR

Fenerbahçe taraftarı daha önce de aynı şekilde Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda bulunan misafir takım tribününe büyük zararlar vermişti.  9 Nisan 2016 tarihinde oynanan Atiker Konyaspor Fenerbahçe maçını  Fenerbahçe’nin 2-1 kaybetmesi üzerine   misafir takım tribününde büyük maddi hasar meydana getirmişlerdi.  O tarihte  misafir taraftar grubunun tribünleri terk etmesinin ardından stad yetkilileri ve federasyon temsilcisi tarafından yapılan hasar tespiti sonrasında; tribündeki koltuklardan bazılarının parçalandığı, tuvaletteki 10 adet ahşap kapının menteşelerinden sökülüp çıkarıldığı, klozet kapaklarının ve aynalarının kırıldığı görüldü. Ayrıca pisuvarların ve muslukların kullanılamaz hale getirildiği, sabunlukların söküldüğü, aynalar ile koltukların kırıldığı tespit edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gözlemcisinin hasar tespit tutanağı sonrasında taşkınlık yapan Fenerbahçe taraftarları için işlem başlatılacağı belirtildi. 

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum