Sabit Horasan

Sabit Horasan

Buna can kurban

Buna can kurban

Nefes kesen, ikinci yarısı gol düellosu şeklinde geçen bir maç.
Belki de son haftaların en kaliteli karşılaşması olarak futbolseverleri mutlu eden bir karşılaşma oldu.
Her iki takımda kazanabilirdi.
Ama, şanslı gününde olan, rakibe oranla çok iyi oynamasa da fırsatları iyi değerlendiren Atiker Konyaspor kazandı.
Buna kimsenin diyeceği olamaz. Belki maçın normal sonucu beraberlikti diyebilirsiniz ama, sakatlıklara, olumsuzluklara rağmen Konyaspor hak etti 3 puanı, ortaya koyduğu mücadele ile
Herkesi kutluyorum. Verdikleri emekten dolayı.
90 dakikaya baktığımız zaman, Atiker Konyaspor’da mücadele etmeyen futbolcu yoktu. Hatta, sakatlığını atlatarak uzun süre sonra takıma dönen Filipoviç, eski günlerini aratmadı. Maçın sonlarına doğru oyuna giren ve bir de gol atan Fofana bile görevini yerine getirdi, takıma katkı sağlayarak.
Konyaspor, bu galibiyetle iyice rahatladı. Artık, bundan sonrası işin kaymağı olacak.
***

Atiker Konyaspor teknik adamları maça, defansta ve orta alanda önemli rotasyonla başladı.
Sakatlıktan dönen Diagne takımdaki yerini alırken, Ferhat’ın sakatlığı nedeniyle sol bekte Opanasenko, orta alanın göbeğinde ise Ahmetoviç ve Volkan Fındıklı görev yaptı.
Gerek defans kurgusunun bozulması ve gerekse orta alandaki değişiklik Konyaspor’un takım savunmasını olumsuz etkiledi. Son iki haftada ki pas oyununu izleyemedik. Buna ilaveten yeşil-beyazlı takımın orta sahada iyi organize olamaması, rakibe topla daha çok oynama olanağı sağladı.
Bu sıkıntı karşılaşma boyunca devam etti.
Ama, bazen çok iyi oynamadan da kazanmak çok önemli. Kasımpaşa maçı da bunlardan biri olarak geçti Kartalların tarihine.
Önemli olan 3 puan değil mi?
***

Maçın başlarında konuk takım topa daha çok sahip olarak ve pas yaparak başladı Bunun sonucu da Kartallara zor anlar yaşadılar. Bu anlarda da kaleci Serkan ön plana çıktı, her zaman olduğu gibi.
Konyaspor’da önce Uğur’un, ardından da Miloseviç’in beklenmedik sakatlıkları sonucu daha ilk 45 dakika da iki zorunlu değişikliğe gidilmesi rakibi umutlandırdı. Bu, teknik adamların, skora göre maçın sonlarında yapacakları hamleleri de önlemiş oldu.
Atiker Konyaspor ilerleyen dakikalarda pas yapmaya başlasa da, ilk 45 dakika da gerek orta saha ve gerekse ileride iyi organize olamadı. Böylece de gol pozisyonları sayısı çok düşük kaldı.
İkinci yarı ise, nefes kesti. Her iki takımda üst düzey mücadele verdi.  
Konyaspor Jahoviç ile öne geçti. Kasımpaşa buna ardı ardına defans hatalarından yararlanarak Ciagne ile karşılık verince konuk takım öne geçti.
Ama, Konyaspor umudunu kaybetmedi. Taraftarın desteğiyle rakibin üzerine gitti, Kasımpaşa’nın defans sıkıntılarından yararlanarak Jahoviç ve Fofana ile iki gol daha bularak haftayı çok önemli bir galibiyetle kapattı.
Ligde topa çok sahip olan, iyi pas yapan ve en çok gol atan, Ciagne gibi gol krallığında ilk sırada yer alan bir futbolcuyu bünyesinde barındıran takım olan Kasımpaşa karşında kazanmak hiçte kolay değil. Konyaspor bunu başardı. O nedenle, futbol olarak değil ama, mücadele ve skor olarak bu Konyaspor ile övünmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR