Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Bulunmaz Bursa Kumaşıdır Onlar?

Bulunmaz Bursa Kumaşıdır Onlar?

Siyasi partiler 12 Haziran’da yapılacak Milletvekili seçimlerine tayin pardon seçtikleri adayları sıralayıp Yüksek Seçim Kurulu’na verdiler.
Başka şehirleri tabiî ki bilemem ama Konya listesi görüldüğü gibi medyada irdelemeler içinde ama o yazılanlar yazanların iç güdülerindeki yön olabilir..
Acaba sakin ve suskun halk nasıl karşılıyor? Kendilerinin yerine Genel Başkan’ların listelediği kimseler için nasıl bir düşünce içinde idiler müşahede etmek istedim.
En iyisi bizim dostlardı. Herhalde bulurum bir arada deyip…
Konya tramvaylarının yaşlılık yürüyüşü gibi bendenizde bizim tabanvaya binip yalpalaya yalpalaya yol almaya başladım.
Vasıta yoktu o yöne ama olsa ne olacaktı ki. Pasomu iptal etmeleri bile hayli zaman evvel oldu. Diğer vasıtalara da bütçe yetmez. Yüce Yaradan tabanvaylara kuvvet versin yolda yığılışımıza sebebiyet zuhur ettirmesin.
***
Yüce Yaradan’ın izniyle ulaştım dostların uğrak verdiği yazıhaneye.
Zaten üçü orada idi bendeniz gelince telefon ederek. “Gelin sohbet var gazatacı da geldi” diyerek diğerlerinin gelmesini de sağlandı
Arayıp bulamayacağım hal idi. Çünkü değişik siyasi parti tutanlar bir araya gelmiş olunca hepsinin düşüncelerini öğrenmiş olacaktım.
Dostların konuşmalarını izninizle tırnak içinde doğrudan verip, “şu başladı şu ele aldı” uzatmasını kaldırmış olayım
***
“ Eee. Gazatacı nasıl buldun listelerdeki adayları önce senden dinleyelim. Hazar hepsini tanırsındır.”
“Aslında hiç birini yakinen tanımam ama karşılaşıp tanıştığımızlar sırasında Sayın Davutoğlu yok ama onun akrabası dedikleri önceki Milletvekillerimizden Sayın Özkul ile önce internette yayınladığı web sitesinde tanımış, “iyi bir işlem halkla kaynaşıyor” duygusu ile Konya meseleleri üzerinde sorular sormuştum. Birden kesiliverdi. Galiba web sayfasını kapatmış(!). Ne ise bir törende karşılaştığımda bu durumu sordum ilgilenemiyorum cevabı verince…
“Acaba meseleler üzerinde fikir teatisi yapma imkânı bulabilir miyim” teklifime de diğerlerinin telefon numaramı almalarını da yapmayıp “Ben sizi ararım” demişti.
Böylece 2006’dan beri halen beklemedeyim(!). Diğer önceki vekillerden Sayın Ayşe Türkmenoğlu’na da bir toplantıda sorular sormuştum. Cevap olarak “Tetkik edeyim sizi bilgilendiririm” demişti ama bekleme devamda. Belki yeni devrede bilgilendirir inşallah.
Mustafa Kabakçı ile sık karşılaştığımızda aynı teati tekliflerime samimiyetle telefonumu alarak ararım demişti ama yine beklemede devam. Keza Sayın Hasan Angı ve diğer Konya Milletvekilleri de aynı kategoride kaldı. Beklentiye yeniden girenler ilgilenebilecek mi? Yoksa devam mı edecek bilemem. Yalnız. Sayın Ahmet Büyükakkaşlar ve Sayın Sami Güçlü randevuda vererek teatide bulundukları gibi istediğim TBMM raporlarından bazılarını getirip takdim bile ettiler. Onlara teşekkür borçluyum.
“Bak gazatacı da belirtmek istiyor gibi geldi bana. Acaba bu milletvekilleri vazifeli iken halkla temasları sadece propaganda mahiyeti ile mi geçti? Yoksa meseleleri öğrenip yukarılara duyurup tatbikini de isteme mücadelesinde bulundular mı? İşin püf noktası bu…”
“Söylediği şeye bak. Yahu ne zamandan beri iktidar milletvekilleri Başbakan veya bakanlarla mesele teatisi ve olmazsa mücadelesi yaptılar ki? Hele bi yapsınlar! İşte sonuç. Kapı dışarı oluverirler. Kafanıza sokun bunu”
Arkadaş doğru söylüyor. Bir zamanlar Demirel Başbakan iken Konya’dan altı bakan vardı. Bunlar Konya için çalışmaya başlayınca kapı dışarı oluverdiler. Onlarda bir parti kurup tam tekmil kazanmışlardı Konya’dan ama unutuldu gittiler?”
“Öyle oldu ama. Bazı diğer il vekilleri tek de olsa direttiğinde istifayı gösterince, hemen isteği yerine getiriliyordu. Acaba bizim kâh 16 kâh 14 vekilimiz neye cesaret edemedi de al maaşını sallabaşını havasında devam etmeyi yeğlediler.
Zaten, partililerin isteği imiş gibi açık oylama yapılmasının hepsi boş. Baştaki Genel Başkanlar kendilerinin düşüncesini gözü kapalı destekleyenleri listeye alır. “Bulunmaz Bursa Kumaşı”dır onlar…”
“Evet, evet sözünü kestim. Baksana sözde üç yüz kişiden fazla güya açık oylama yapıldı.
Sayın Üzülmez haricinde birinci sırayı alan Sayın Konuk ve diğerleri. Liste dışında.
Ama sıralamada 8 alan 3. Sıraya. 57 alan 5. Sıraya.11 alan 7. Sıraya. 21 alan 10. Sıraya. 9 alan 12. Sıraya yerleşiverdi…”
“Çok doğru dostumuz nasılda kaydetmiş bunları. Ya Seydişehir, Beyşehir havalisinde yol su davasına uğraş içinde görünen vekillerden Sayın Harun Tüfekçi’nin 11. Sıraya kaydırılıvermesi acaba istenmeyen liste adamımı oldu ki?...”
“Dediler ya uğraşırsan kapı görünüverir. Şimdi yeni girenler Konya da doğmuş görünüyor ama yaşamamış. Nesini bilecek Konya davasını da uğraşacak? Şimdiye kadar Ankara’da İstanbul’da oturmuş almış maaşını. Bundan sonrada katmerli gelir ve sosyal imkanlarla daha da katmerleşirken “Kayseri’ye de liman yapılsın” oylamasına el kaldırıverir(!)…”
***
Bu sırada ev sahibinin siparişi köfteler türüm türüm kokarak gelmişti.
“Hadi hadi sohbeti sonraya bırakın da soğumadan yiyelim” diyen dostun sözünü tutup oturduk yemek sofrasına.
Sonraki seçim oylaması düşüncelerini serdeden dostların dediklerini ileride yazarım inşallah…
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Yorumlara cevap:
 Sayın Alihan. Yazı cümlesinden anlaşılacağı gibi Ecevit’le yapılan koaliasyon 1973 yerine sehven 1977 deki vekil adedini yazmışım. Düzelttirmeniz için teşekkürler ve selamlar…
Sayın Bilal Yalçın. Yazıyı tekrar okursanız. Havalı ayakkabının Konya’da başladığı zannı yok sadece Konya ayakkabı sanayinin 1995’de başlayan ama ilerlemede İstanbul hatta Avrupa müşterilerini bile çeken başarısı ön plandadır.
Sizin yazdığınız üstelik yerli olmayan bir firmanın işlemidir ve aynı değerde olmadığını tetkik etmenizi bundan bihaber olmamanızı bekler ilginize teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR