"Bulunduğumuz Makamların Geçici Olduğunu Sayın Başbakanımız Çok Defa Söyledi"

"Bulunduğumuz Makamların Geçici Olduğunu Sayın Başbakanımız Çok Defa Söyledi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni oluşturulacak olan Bakanlar Kurulu’nda yer alıp almayacağı konusunda ki soruyu,"Biz niyetlerimizden ve gayretlerimizden sorumluyuz. Bizler sonuçtan mesul değiliz. Bizim yetişme tarzımız, davaya...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni oluşturulacak olan Bakanlar Kurulu’nda yer alıp almayacağı konusunda ki soruyu,"Biz niyetlerimizden ve gayretlerimizden sorumluyuz. Bizler sonuçtan mesul değiliz. Bizim yetişme tarzımız, davaya bakış açımız ve dava ahlakımız bize bunu söylüyor. Bulunduğumuz makamların geçici olduğunu Sayın Başbakanımız birçok defa söyledi." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için karayolu ile Ankara’dan Amasya’ya gelen Bakan Yıldız, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’i makamında ziyaret etti.

“SAYIN BAKAN ONU FİBER GLAS DİYE GEÇİŞTİRMEDİ”

Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldız, bir basın mensubunun Diyarbakır Lice'de dikilen PKK’lı heykeli için İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ‘Nihayetinde fiber glas'tan yapılmış basit bir heykel’ sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu, “Sayın Bakanımız onu ‘Basit bir heykeldir’ diye geçiştirmedi. Ancak olayın saptırılması ile alakalı konuya değindi. Bununla alakalı, kamuoyunu tekrar aydınlattı. Niyetlerinin ne olduğu bir kısım mahfillerce de belli olmayan yapının dikkatini çekti. Bizim PKK karşısındaki duruşumuz hiçbir zaman değişmez ve değişmedi. Çözüm sürecine dönük bir kısım provokasyonların da kamuoyu tarafından da bilinmesi ile alakalı Sayın İçişleri Bakanı Efkan Bey konuştular. Bunun böyle anlaşılmasının daha doğru olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

“SONUÇ VERMEYECEK BİR GİRİŞİM”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunisa Gül’ün ‘Asıl intifadayı ben başlatacağım” sözünü de değerlendiren Bakan Yıldız, “10 Ağustos seçimlerinden önce 14 tane partinin beraberce davranmasından, ittifak ederek davranmasından çok fazla medet umanlar, 10 Ağustos’ta buna ulaşamayınca bir partinin bölünmesiyle alakalı girişimlerde bulundular. Bence sonuç vermeyecek bir girişim. Her defasında bizim birliğimize, beraberliğimize ve biz kültürünün daha da artmasına sebep olacaktır. 12 yıldan bu yana Ak Parti hükümetlerimiz geliştirdiği politikalar ve stratejilerle beraber güçlendi. Güçlenmeye de devam edecek. Yeni kurulacak hükümetimizle daha da güçlenecek. Çünkü bizler doğru yaptığımız kadar güçlenen, güçlendiğimiz kadar da daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşan bir yapıdayız. Bizim böyle bir ayrılık var mıdır? acaba birisi yan mı bakmıştır? düz mü bakmıştır? diye beklenti içine kamuoyu girmesin. Bundan herhangi bir sonuç alamazlar. Biz Türkiye’yi benlerimizi küçülterek büyüttük. Enelerimizi, egolarımızı küçülterek büyüttük. Bizlerin şahısları önemli değil, bizlerin ortaya koyduğu biz kültürü, birlik ve beraberlik kültürü önemli. AK Parti’nin en büyük avantajlarından, Türkiye’ye sunduğu en büyük getirilerinden bir tanesi budur. 2023 yılı hedeflerine aynen bu şekilde devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BİZLER SONUÇTAN MESUL DEĞİLİZ”

Yeni oluşturulacak olan Bakanlar Kurulu’nda yer alıp almayacağı konusunda ki soruyu cevaplayan Bakan Yıldız, “Biz niyetlerimizden ve gayretlerimizden sorumluyuz. Bizler sonuçtan mesul değiliz. Bizim yetişme tarzımız, davaya bakış açımız ve dava ahlakımız bize bunu söylüyor. Bulunduğumuz makamların geçici olduğunu Sayın Başbakanımız birçok defa söyledi. Bakanlık, milletvekilliği, belediye başkanlığı ve il başkanlığı bunların her birisinin dinamik şekilde yenilenmesi, bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza son derece genç, dinamik, birikimli ve iyi yetişmiş arkadaşlarımıza bu görevleri tabi ki zamanı geldiğinde vereceğiz. Bizim makamlara katacağımız şeylerin olduğunu hep beraber biliyoruz. 12 yıldan bu yana bir AK Parti kültüründen bahsediyorum. Şükürler olsun ne ben ne de diğer arkadaşlarım koltuklarıyla, masa ve sandalyeleri ile ilgili herhangi bir kaygı içerisinde bulunmamaktadırlar. Türkiye’nin büyümesi Türkiye’nin geleceği, yeni başbakanımız ve yeni hükümetle beraber mutlaka daha da iyi olacaktır. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Şahıslar fani, dava bakidir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.