Bulgu Araştırma: AKP seçmeni iki konudan rahatsız

Bulgu Araştırma: AKP seçmeni iki konudan rahatsız

Bulgu Araştırma'nın kurucusu Semih Turan, AK Parti seçmeninin eğitimin ve ekonominin geldiği noktadan rahatsız olduğunu belirtti. Turan, güvenlik ve terör sorununun ise çok daha geri sıralarda yer aldığını söyledi.

BirGün'den Uğur Şahin'e konuşan Bulgu Araştırma'nın kurucusu Semih Turan, AK Parti seçmeninin eğitimin ve ekonominin geldiği noktadan memnun olmadığını vurguladı

Turan, "Yaptığımız bir araştırmada, Türk halkına şeker fabrikalarının satışına dair düşüncelerini sorduk. Burada çok büyük bir çoğunluk, yani 3'te 2 oranında satışı onaylamadığını söyledi. Ancak AKP seçmeni içerisinde bile bu oranın yüzde 40 civarında olduğunu ölçtük. Bu önemli bir parametre. Çünkü AKP'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmen dahil, iktidarın bütün politikalarını koşulsuz onaylıyor anlamına gelmiyor" dedi.

Seçmene yönelttikleri 'Türkiye'nin en büyük sorunu ne?' sorusuna AK Partili seçmenin 'ekonomi ve işsizlik' yanıtı verdiğini aktaran Turan, şöyle devam etti:

'GÜVENLİK VE TERÖR SORUNU DAHA GERİ SIRALARDA'

"Muhalif kesim doğrudan 'ekonomi ve işsizlik' yanıtı verirken, AKP seçmeni de ekonomi ve işsizliği işaret ediyor. Ancak orada ilginç bir veri saptadık. AKP seçmeni bunun hemen ardından terör sorununu da ekliyor, muhalif seçmenden farklı olarak. Fakat daha sonra ‘Yeni iktidar geldiğinde yapmasını istediğiniz ilk şey nedir' sorusuna, ‘Ekonomi ve işsizliğe çözüm getirilmesi' cevabını veriyorlar. Güvenlik ve terör sorunu ise çok daha geri sıralarda yer alıyor."

 

Turan, "Seçmenlere ‘Hükümetin eğitim politikalarını onaylıyor musunuz' diye sorduğumuzda muhalif seçmen onaylamadığını çok açık belirtiyor. Ama AKP seçmeninin çoğunluğu ekonomide olduğu gibi eğitim sisteminden de memnun olmadığını ifade ediyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.