Bulgaristan'da Borisov'un Hükümet Kurma Çalışmaları İkinci Turda

Bulgaristan'da Borisov'un Hükümet Kurma Çalışmaları İkinci Turda

Bulgaristan'da seçimlerde en çok oy alan GERB partisi hükümet kurma çalışmalarına devam edecek. Geçen hafta boyunca meclise giren diğer 7 parti ile masaya oturan Boyko Borisov'un partisi, bu hafta içinde sadece 4 partinin temsilcileriyle görüşecek....

Bulgaristan'da seçimlerde en çok oy alan GERB partisi hükümet kurma çalışmalarına devam edecek.

Geçen hafta boyunca meclise giren diğer 7 parti ile masaya oturan Boyko Borisov'un partisi, bu hafta içinde sadece 4 partinin temsilcileriyle görüşecek. GERB meclise giren dört siyasi parti ile ikinci kez görüşmeye kararlı.

Üst düzey parti yetkilileri toplantısının ardından Boyko Borisov, ilk olarak Reformcular grubu ile masya oturacaklarını, birlik için çapa göstererek kendileri ile uzlaşıya varmaya çalışacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in sürekli geçici hükümet tayin etmesinin doğru olmadığını belirten Borisov, Reformcular grubu dışında Bulgar Sosyalist Partisi, Vatanseverler Cephesi ve ABV oluşumu ile ikinci kez görüşme yapacaklarını kaydetti.

Azınlık hükümeti fikrine sıcak bakmadıklarını söyleyen Borisov, azınlık hükümetine ancak Hak ve Özgürlükler Harketi'nin destek sağlayabileceğini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.