Bülent Arınç'tan çok konuşulan israf itirafı

Bülent Arınç'tan çok konuşulan israf itirafı

Bülent Arınç, partisini "israfların önüne geçememekle" suçladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, devletteki, kamu kurumlarındaki israf konusunda önemli açıklamalarda yaptı. 12 yıllık iktidarlarında ‘israfın’ önlenmesi konusunda başarısız olduklarını anlatan Arınç, “İsrafın önünü alabiyseydik, sizden vergi toplamamıza gerek kalmazdı.” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, devletteki İsrafa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 13 yıllık iktidar dönemlerinde israf bakımından karnelerinin kırık olduğunu anlattı. Yemek duasını anlatırken sözü israfa getiren Arınç, “İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. Haberiniz olsun. ‘Allah israf edenleri sevmez.’ diyor. Belediye başkanı da, milletvekili de, anne-baba olarak ebeveyn olarak siz de israf etmeyeceksiniz. Çocuk da israf etmeyecek. Bizim inanç ve geleneklerimiz, ekmek kırıntılarını bile elimizi böyle ıslatıp kırıntıları ağzımıza atmaktan geçer. Eğer bu yemek duaları Türkçe yapılabilse bir kısmımız bundan ders alacağız. İnsanın ürpermesi lazım. ‘Allah, israf edenleri sevmez.’ Peygamberimiz, ‘Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme.’ buyuruyor. Yarım saatlik yemek duasına ihtiyaç yok. Yemek duaları Türkçe olsa da, bir kısmımız bundan ders alacağız. İnşallah hocalarımız duyar. Arapçanın ardından Türkçe birkaç kelime dua eder, ne söylediğini anlarız.” ifadelerini kullandı.

SUSAN ÇOK ADAM VAR, BEN SUSAMAM!

Bülent Arınç, dün ayrıcı gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bir soru üzerine Abdullah Gül başkanlığında yeni bir parti kurulacağı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Aktif siyasette yer alıp almayacağına ilişkin soruya, “Siyasetten kopmamız, tamamen izole edilmemiz mümkün değil, siyaset önemlidir. Siyasetten uzak kalamayız. Bu bizim için su kadar, yemek kadar bir ihtiyaçtır. Ama inşallah bunu parlamento dışında mümkün olabildiğince götürmeye devam edeceğim.” karşılığını verdi.

Bülent Arınç, özeleştirilerinin parti içinde rahatsızlığa neden olduğu konusundaki yorumların hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Özeleştiriyi biz kendi içimizde de yapıyoruz, bazen de dışarıda yapma ihtiyacı duyabiliriz. Bunun AK Parti’ye bir zararı olmaz. Açık ve şeffaf olmamız lazım. Hükümetimin itham edildiği bir yerde ben susamam. Neden, çünkü ben bu hükümetin sözcüsüyüm bir, hükümetimizin izzetini korumak mecburiyetindeyim. ‘E sus be kardeşim!! Susamam… Başkası susarsa da banane, susan çok adam var! Ben söylerim… ‘Ama sonu iyi olmaz!’ Sonu çok iyi olur, niye iyi olmayacak! Hakikatı söyleyen hiç korkmasın. ‘Efendim eleştirilerinizi içeride yapsaydın da dışarda yapmasaydınız! Dışarıda yaptığımızın yüz mislisini içerde yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum