Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Bugün bize Çanakkale rûhu lâzım

Bugün bize Çanakkale rûhu lâzım

Bugün bize Çanakkale rûhu lâzım.

Bugün bize Çanakkale mücâdelesini yapan, Çanakkale başarısını bahşeden yiğitler lâzım.

Şükür bugün ülkemizde nice zamandır beklediğimiz bu yiğitler yetişti. Aynı Osmanlı Efendilerimizin savaşa gittikleri gibi bizim askerlerimiz de Güney Doğu’ya bölücü terör örgütlerine karşı mehter marşlarıyla gidiyorlar. Canlarını kahramanca siper ederek bile bile ölüme yürüyorlar. Memleketi bölmek, parçalamak sonra da yutmak isteyen hâinlere Mehmetçiklerimiz sağ olsunlar (Rabb’im onları korusun. Hâfız ismiyle hıfz eylesin) devletimizin tüm imkanlarıyla göz açtırmıyorlar. Aynı Osmanlı askerinin bir gazveye giderken girdiği üzüm bağında kopardığı üzümlerin parasını bir kese içine sarıp bağa asarken; ‘bağınızdan izniniz olmadan yediğimiz üzümlerin parasını buraya koyduk. Bize hakkınızı helal ediniz’ diyen şerefli asker kopyaları da var bugün. Yetişti elhamdülillah, yetiştirenlerden Hak Teâlâ râzı olsun. Operasyon için girdiği Güney Doğu’lu bir ailenin evinde çayını, şekerini, ısıtıcısını kullanıp sonra da ev sâhibine bir pusula yazarak bıraktığı parayı kabul etmesini ve hakkını helal etmesini isteyen günümüz Mehmetçiği, polisi, jandarması var bugün. Şükür yetişti, Rabb’ime hamd olsun. Hz. Allah (c.c) devletimize zeval vermesin. Koşarak, isteyerek şehid olmaya giden evlatlarımız göğsümüzü kabartıyor. Evet dedik ya;

Bugün bize Çanakkale rûhu lâzım.

Bugün bize Çanakkale mücâdelesini yapan, başarısını bahşeden yiğitler lâzım.

Mazlumların âhını dindirecek, kanayan yaraları saracak, mağdurun imdâdına koşacak, inleyenlerin iniltilerine cevap verecek, bükülmez bilekleri bükecek Çanakkale’nin yiğitleri lâzım bize. İtelenenlere, ötelenenlere, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görenlere sâhip çıkacak bir Çanakkale zihniyeti lâzım. Hakkı hakça söyleyecek, Hakkı tutup kaldıracak, güdümsüz-mandasız konuşacak, sömürmeyecek kendini de sömürtmeyecek idâri kapasitesi olan yiğit oğlu Çanakkale zihniyeti lâzım bize… Evet;

Bugün bize Çanakkale rûhu lâzım.

Bugün bize Çanakkale mücâdelesini yapan, başarısını bahşeden yiğitler lâzım.

Bayır-Bucak Türkmenleri aynen bugün Çanakkale’yi yansıtıyorlar. Adeta yedi düvel dünyânın en süper güçleri dört bir koldan saldırdılar. O yiğit oğlu yiğit Türkmen kardeşlerimiz vatan sathını terk edip kaçmadılar. Canları pahasına topraklarını, köylerini savundular. Kalleş düşman onların boylarını dört misli büyük görüyordu. Onlar kocaman yürekleriyle devâsa güçleri püskürttüler. Bayır-bucak Türkmenleri vatanlarını büyük bir iman gücüyle savundular, direndiler. Bilinsin ki orada bir başka Çanakkale yaşandı.

Bugün bize Çanakkale rûhu lâzım.

Bugün bize Çanakkale mücâdelesini yapan, başarısını bahşeden yiğitler lâzım.

Akan kardeşkanını durduracak, Suriye’yi, Irak’ı bölünmekten kurtaracak, İslam coğrafyasının yüzünü güldürecek tıpkı Çanakkale yiğitleri lâzım bugün bize. İslam topraklarının sömürülmesine mâni olacak, kendi rotasını korkmadan kendisi belirleyecek, tefrikayı önleyecek, ayrışmayı engelleyecek, birleşmeyi önceleyici, âdilâne sulhu temin edici Çanakkale rûhu lâzım bize.

Çok şükür bu ruh var elhamdülillah! Türkiye Osmanlının küllerinden yeniden doğuyor inşşaALLAH. Bu vesileyle asil, şerefli, yiğit Çanakkale şehidlerini buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Rûhun şâd olsun aziz Mehmed’im.

Sizlerden Çanakkale şehidlerimiz için üç ihlas bir Fatiha rica ediyorum efendim.

--------

NOT: Ankara’da gerçekleştirilen saldırıyı esefle, nefretle kınıyorum. Büyük Türk Milletinin başı sağ olsun. Rabb’im bir daha aynı acıyı yaşatmasın. Ölenlerin acılı ailelerine de sabrı cemil diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR