Budo’da Yaşlılara Yüzde 50 İndirim Karmaşası

Budo’da Yaşlılara Yüzde 50 İndirim Karmaşası

Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlayan BUDO’da, yaşlılara yüzde 50 bilet indirimi uygulanıp uygulanmadığı karmaşası yaşanıyor. Vatandaşlar, indirim oranının yüzde 20 düzeyinde kaldığını belirtirken, Büyükşehir...

Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlayan BUDO’da, yaşlılara yüzde 50 bilet indirimi uygulanıp uygulanmadığı karmaşası yaşanıyor. Vatandaşlar, indirim oranının yüzde 20 düzeyinde kaldığını belirtirken, Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 50 indirimin tam uygulandığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde rotasına Erdek-Avşa, Marmara Adası-Tekirdağ’ı da ekleyen BUDO’ya yaşlı bileti eleştirisi yapıldı. Vatandaşlar, BUDO’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın geçtiğimiz yıl çıkarttığı 6495 sayılı kanunun 88. maddesindeki, "65 yaş üzeri vatandaşlara, demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası yolculukların da yüzde 50 indirim uygulanır" ibaresine uyulmadığını ifade etti. Bursa-İstanbul arası 20 TL olan tam bilet fiyatının yaşlılar için 16 TL yapıldığını belirten vatandaşlar, indirim oranının yüzde 20 olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada, indirimin yüzde 50 oranında uygulandığını savundu. Açıklamada şöyle denildi: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik gereğince uygulamaya geçilmiş olup, Bursa Deniz Otobüsleri Yolcu Taşıma Kuralları gereğince, 65 yaş ve üzeri yolculara, yolcu taşıma bedeli üzerinden yüzde 50 indirim uygulanmaktadır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.