Bu Yıl Öldürülen Kadın Sayısı 255’e Yükseldi

Bu Yıl Öldürülen Kadın Sayısı 255’e Yükseldi

Kadına yönelik şiddeti kınayan CHP Kadın Kolları Kayseri İl Başkanı Kıvılcım Akdağ, geçen yıl 237 kadının şiddete maruz kalarak öldürüldüğünü belirterek, "2014 yılının ilk 10 ayında bu sayı 255 oldu. Artık bu cinayetlerin durdurulması...

Kadına yönelik şiddeti kınayan CHP Kadın Kolları Kayseri İl Başkanı Kıvılcım Akdağ, geçen yıl 237 kadının şiddete maruz kalarak öldürüldüğünü belirterek, "2014 yılının ilk 10 ayında bu sayı 255 oldu. Artık bu cinayetlerin durdurulması gerekiyor." dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanlığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili olarak basın bildirisi yayınladı. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Kıvılcım Akdağ, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın 81 ile gönderdiği yazılı basın açıklamasını okuyarak, "Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız." dedi.

CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ ve yönetimi katıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın Kadın Kolları’na gönderdiği basın bildirisini okuyan Akdağ, “2014 Türkiye' sinde kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiç bir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 2013 'de 237 kadın öldürüldü. 2014'ün ilk 10 ayında bu sayı 255'e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.” diye konuştu.

Akdağ, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istediklerini belirterek, "Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz. Dünyanın her tarafında kadınlar, aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin topyekûn, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. Kadınların evde, sokakta yada çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizin güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız. Sevginin, huzurun, barışın ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki; kadınları yaşasın diye yaşasın kadınlar." ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.