Bu yıl 6'ıncısı  düzenlendi

Bu yıl 6'ıncısı düzenlendi

Beyşehir’de bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Geleneksel Akçabelen Çetmi Fasülye Festivali renkli görüntüler oluşturdu.

Festivalde Çetmi'nin dünya markası olması gerektiği vurgusu yapıldı. Beyşehir’e bağlı Akçabelen (Çetmi) Mahallesi’nde, Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Akçabelen Mahalle Muhtarlığı tarafından müşterek düzenlenen festival kapsamında yörede yaşayan kadınlar arasında en güzel fasülye pişirme yarışması da düzenlenirken dereceye girenlere ödülleri verildi. Akçabelen’in şeker fasülyesi ikramının da yapıldığı şenlikte yörede yapımı tamamlanan fasülye eleme tesisinin açılışı da gerçekleştirildi. Festivale, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı M.Arif Turfand, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Prof.Dr.Süleyman Soylu, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar, Akçabelen Mahallesi Muhtarı İsmail Duman, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş, İYİ Parti İlçe Başkanı Sezer Telli, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

"ÇETMİ MARKASI DÜNYADA BİLİNSİN İSTİYORUZ"

Festivalde konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, birlik ve beraberlik mesajları verirken, “Ben gününüz kutlu olsun diyorum. Emeğiniz yerini buldu inşallah. Bu Çetmi markası dünyada bilinsin istiyoruz. Bilinmeye de başladı. Bizim üzerimize ne düşüyorsa Belediye olarak her zaman yanınızdayız.”ifadelerini kullandı. Başkanımız Bayındır, konuşmasının devamında, Akçabelen boğazında,çevresindeki Adaköy, Yeşildağ ve Kayabaşı yerleşimlerinin ortak alanının da olduğunu vurgulayarak, bu alanın küçük kanaletlerle sulanmak suretiyle veriminin artırılmasını talep ettiklerini de dile getirerek, “Devlet yetkililerimize bölgedeki çiftçilerimizin de beklentisi olan bu talebi inşallah hep birlikte ileteceğiz.”diye konuştu.

"FASÜLYEMİZİ DÜNYAYA PAZARLAMALIYIZ"

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de, düzenlenen bu tür etkinliklerin tanıtım açısından önemine dikkat çekti. Konuşmasında, Akçabelen Şeker Fasülyesi’nin coğrafi işaret tescili aldığını da hatırlatan Kaymakam Özdemir, “Coğrafi işaretin tescillenmesinde ne gibi fayda var denildiğinde, elbette ülkemizin her tarafında değişik fasülyeler üretilmektedir. İşte bu tescil ile birlikte fasulyemizin bu coğrafyadan gelen lezzetin olduğu özel bir nitelik taşımıştır. Pazarlama noktasında da fasulyenin tanıtılmasında çok önemli katkılar sağlayacaktır. Diğer taraftan üreticilerimizin de bu tescil sayesinde elde edeceği katma değer ve gelir yükselecektir.Günümüzde yaygın olan çağdaş pazarlama tekniklerine geçmeden bu ürünleri pazarlamamız ve tanıtmamız mümkün değil. Fasülyemizi bu teknikleri kullanarak dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Fasülyemizi tüm Türkiye marketlerine hatta dünyaya pazarlamalıyız. Bu anlamda günümüze kadar yapılan tüm çalışmaları gerçekleştiren kooperatifimiz ve muhtarlığımızı tebrik ediyorum. Festivalimizin fasulyemizin daha çok tanıtımına vesile olmasını diliyorum.”dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.