Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Bu yeni senede…

Bu yeni senede…

 

Efendim son yazımızda bu senenin bir sorgulamasını yapmıştık. Bu yazımızda yeni seneye yönelik yapmak istediklerimize dâir olacak inşaALLAH. Bıraktığımız yer şöyleydi yeni seneye yönelik bâzı kararlar alalım eski yanlışları bırakalım başlayacak yeni seneye umutla, ümitle bakalım demiştik. Biz yeni gelecek sene için aldığımız kararları size duyuralım siz de benzerlerine teşne olacak yeni kararlar alabilirsiniz diyerek başlamak isteriz. Ben kendi adıma diyorum ki;  

Bu yeni gelecek senede üzüntülerin baskısına, endişelerin kaygısına kendimi kaptırmayarak yaşantımı daha keyifle sürdüreceğim.

Bu yeni gelecek senede çocuklarımın terbiyesizliğinden, gençlerimizin saygısızlığından, insanların, duyarsızlığından, trafiğin yoğunluğundan yılmayacağım. Bu yeni senede problemlerimi daha bir azimle çözme gayretine gireceğim.

Bu yeni gelecek senede hayâtın gerçekleriyle barışık yaşamayı öğreneceğim inşaALLAH. Eşim huysuz ama iyi ki var, katlanmayı, hemen bir sözle evliliği bitirmeyi değil zorlukların üstesinden gelebileceğime kendimi inandıracağım. Hem zorluklar da bizim için değil mi? Başıma gelenler belki de hayat basamaklarında olgunluk leveline ulaşmamı sağlayacak.

Yeni senede, eskiden olduğu gibi, olmayacak hayaller kurmayacağım. Daha kısa vâdeli olabilecek senaryolar üzerinde duracağım. Ham hayallere dalmayacak daha gerçekçi olacağım.

Önemsiz şeylere kendimi boş yere üzüp sağlığımı bozmayacağım. Önemli sağlık problemlerim için derman arayacağım. Ciddi durumlarda hemen telâşa kapılmayıp serinkanlılıkla problemin telâfisi için tedâvi yollarına koyulacağım. Çözüm yoksa da ne yapalım kendimi boş yere kahredeceğime, isyan çukuruna yuvarlanacağıma, ‘derdimi zevk edinerek’ hayâtımı daha güzel ilkelerle yaşayacağım. Biliyorum ki, insanın yaşadığı her sıkıntı onun sinirlerini yıpratır, moralini bozar derken sağlığı bundan zarar görür. İşte bu gerçeğin bilinciyle sağlığımı sürdüreceğim.

Bu yeni senede elimizde olmadan gelişen küçük küçük sıkıntılara pek aldırış etmeyecek eskisi gibi hemen kızıp bağırmayacağım. ‘Olur böyle şeyler! Hayatta insanın başına pek çok şey gelebiliyor, sabırlı ol, emin ol bu da geçecektir tıpkı diğer çektiğin sıkıntıların gittiği gibi bu da bitecektir yeter ki biraz tahammül et.’ Demesini bileceğim inşaALLAH.

Bu yeni senede elden geldiğince herkese tebessüm ederek hayâtı göğüslemek istiyorum. Evde âile fertlerine, akraba üyelerine, apartman komşularına, mahalle sâkinlerine, ülkemin insanlarına hatta tüm insanlığa tebessümle bakmak arzusundayım. Yetmez karşılaştığım olumsuzluklara, yapılan nezâketsizliklere hep tebessüm edebilsem ne iyi olur! Olumsuzluklardan doğarak yayılan negatif enerjiye, ben tebessümümle pozitif enerji sunabilirim çevreme değil mi?

Unutmayalım hayâtı dolu dolu yaşamamız için gerçekleri kabullenmek, acıları tatlandırmak, kötülükleri güzelliklere çevirmek emek sarf etmemize bağlı. Emeksiz rahmet gelmez. Yeni senede rahmete erişmek temennisiyle efendim.

Hayırla kalınız, hayırlı cumâlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR