Bu Yarışmaya Katılan Herkes Ödülünü Aldı

Bu Yarışmaya Katılan Herkes Ödülünü Aldı

Kırıkkale’de 'Herkes O'nu Okuyor' isimli yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Kırıkkale’de 'Herkes O'nu Okuyor' isimli yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Törenin yapıldığı Gök Düğün Salonu’nu dolduran binlerce Peygamber sevdalısı gözyaşlarını tutamadı. Tören Reşadiye Camii İmamhatipi Hidayet Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından konuşmalar yapıldı. Samanyolu Televizyonu’nun sevilen sunucusu Ahmet Bozkuş’un sunuculuğunu yaptığı ve sanatçı Gökben’in söylediği birbirinden güzel ilahilerle program sona erdi.

Kırıkkale Diyanet Mensupları’nın (KIDIMDER) düzenlediği 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına Kırıkkale’den 6 bin 700 kişi katıldı. Ortaokul için Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' kitabının birincisi Asude Aktaş, ikinci Merve Karakaya ve üçüncü Şule Çalıkuşu oldu. Liseler ile yetişkinler için Reşit Haylamaz’ın 'Efendimiz' kitabının birincisi Ahid Aktaş, ikinci Meral Adaş ve üçüncü Çağrı Gökbulut oldu. Yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' kitabının birincisi Hasan Sakar, ikinci Nuray Küçükkaradum ve üçüncü Namık Temel oldu. Dereceye girenlere umre, dizüstü bilgisayar, iPad, bisiklet, fotoğraf makinesi ve hediye çeki verildi. Dereceye giren ilk 6 kişi Ankara’da 2. etap sınavına girip Kırıkkale’yi temsil edecek.

"Efendimiz'i anlama yolunda dökülen terler, ter dökenleri cehennem ateşinden koruyacak yağmurlara dönüşecektir.'' diyen KIDIMDER Başkanı Mustafa Lüy, 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganıyla yola çıktıklarını ve nitekim öyle de olduğunu söyledi. Lüy, ''Yarışmaya katılanlar Peygamber Efendimiz'i tanıdıkça 'aslında ne kadar uzak olduğumuzu gördük' dediler. Bugünden sonra da Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanıma ve anlama adına sürekli bir şeyler yapacağını söyleyen katılımcılarımız oldu. Çünkü Allah'ı ve Peygamber Efendimiz'i tanıdıkça Asr-ı Saadet'teki gibi yaşamaya bir adım daha yaklaşacağız. Belki o zaman Müslümanlığı gerçekten temsil etmiş oluruz.'' dedi.

"Böyle bir organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun" diyerek sözlerine başlayan Namık Temel de “Sloganda da belirtildiği gibi kaybedeni olmayan bir yarışma. Bu yarışmaya katılan herkesin Efendimiz'in hayatını okuması her şeyden değerli. Bu yarışmada Efendimiz'in hayatını öğrenip O'nun sünnetlerini yaşamımızı, uygulamayı Allah hepimize nasip etsin." temennisinde bulundu.

Bu sınav sayesinde Hz. Peygamber'i detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı bulduğunu ifade eden Asude Aktaş ise "Keşke Peygamber Efendimiz'in hayatıyla alakalı çalışmalar bununla sınırlı kalmasa." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.