Emre Özgül

Emre Özgül

Bu sahtekar emlakçılara dikkat!

Bu sahtekar emlakçılara dikkat!

Paranızı boşa harcamak istemiyorsanız, tercih ettiğiniz emlakçıya dikkat edin. Muhatap olduğunuz emlakçının bağlı bulunduğu Emlakçılar Odasına kaydı yoksa, para kazanmak için kırk yalanı bir arada söyleyip nefsinizi okşuyorsa; şiddetle uzak durun! O, büyük ihtimalle bu işi seyyar olarak yapan, korsan bir emlakçı.

Korsan emlakçı ile karşılaşma ihtimaliniz, bu işi resmi olarak yapan emlakçılara göre daha fazla. Adamlar, piyasayı kurmuş,  sektörü eline almış. Namuslu olarak işini yapmaya çalışanlara darbeyi çoktan  vurmuş. Resmi olarak yapanlar ile sahtekarların kol kola çalıştığını da inkar etmem.

Konya'da emlakçılık işi, ipini iyice kopardı. Allah'tan korkusu olmayan emlakçılar, iki kuruş daha fazla para kazanmak için, insanların duyguları ile oynuyor. Emlakçı ile ev tutmak isteyen müşteri arasında büyüklü küçüklü bazı tartışmalar kaçınılmaz oluyor.

Kiracısı ile diyalog kurmayan ev sahipleri, bunlara zemin hazırlamış,  kontrat ve senet işlemlerini emlakçılara bırakmış.  Emlakçılar, böylelikle komisyonda ve resmi işlemlerde keyfi davranarak, vatandaşı zora sokmuş. Kimin umrunda!

Dahası da var. Yıl içerisinde daha fazla komisyon parası kazanmak için, kötü bir evi kiracıya verip, onu çıkarmaya mahkum eden emlakçılar da var.  Kısa süre içinde o evi başka birine kiralayan ve bu şekilde çarkı döndürmeye devam ettirenler de. Allah'tan da mı korkunuz yok? 

Ev sahiplerine sözüm yok. Konya'da kiracı olan vatandaşın beli bükülmüş. Ev fiyatları 700, 900 TL'leri bulmuş. Bu da yetmezmiş gibi ev tutmak isteyenlerin belli oranda bir de emlakçıya komisyon ödemesi gerekliliği çıkmış. Hadi gel de aldığın asgari ücretle, geçinmeye çalış.

Bu işte bir ihmal var. Hangi yetkili yaşanan bu olaylara müdahale etmiyorsa, bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip ihmalkar davranıyorsa; başta kendim olmak üzere, hakkı yenilen bütün vatandaşların eli yakanızda olsun. Allah, ahiret gününde bu yaptıklarınızın hesabını sorsun. Mazlumun hakkını nasıl ödeyeceksiniz?  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR