Sabit Horasan

Sabit Horasan

Bu olmadı!

Bu olmadı!

Garip bir maçtı.

Direkten dönen toplar, yenen basit goller, oynanan futbol, seyircinin davranışı Konya ve Konyaspor’a yakışmadı.

Evet, kadro yapısı ortada. Yedek kulübesinden gelip takıma katkı sağlayacak futbolcu sayısı da kısıtlı. Bunu biliyoruz, ama teknik adamların haftalardır oynamayan Meha ile maça başlamaları, ısrarla her maçta hiç bir etkinliği ve katkısı bulunmayan H. İbrahim’i oyuna almalarına bir anlam vermek zor.

Atiker Konyaspor, bir hafta önce deplasmanda Adanaspor karşısında çok iyi oynamasa da uyguladığı akıllı taktikle kazanmasını bildi.

Pazar günü de şampiyonluk yarışı yapan Başakşehir karşısında en azından iki hafta önceki Trabzon maçındaki futbola yakın bir oyunla galip gelmesini bekledik.

Ama gelin görün ki, Kartallar bırakın Trabzon karşılaşmasındaki futbolun yarısını, Adana maçındaki futbolu bile oynayamadılar.

Kaldı ki, rakip ligin ilk yarısındaki performansından çok uzak ve son haftalarda düşüş yaşayan Başakşehir.

Maçın başlamasıyla birlikte sahada konsantrasyonu düşük, iyi organize olamayan, pas yapamayan, pozisyon üretemeyen  bir Konyaspor vardı.

Bununla da kalınmadı, yenen basit ve hatalı goller Konyaspor’a hiç yakışmadı. Konyaspor defansı seyretti, rakip futbolcular göstere göstere kafa vurarak golleri sıraladı. Ne garip değil mi?

Yine tekrar ediyorum, ama Atiker Konyaspor her nedense geçen yıl ki futbolundan çok uzak.

Teknik direktör Aykut Kocaman’ın dediği gibi bu direnç ve kırılgan olmaktan geçiyorsa, özeleştiri yapmakta yönetime ve teknik direktör Kocaman’a kalıyor. Takım neden dirençsiz, neden kırılgan acaba!...

Adana maçından sonra ki yazımızda, bir takımın kötü gitmesi halinde seyircinin gerilerek isyan edeceğini  dile getirdik.

Her iki takım futbolcularının, “Öfkeyle değil, saygıyla güzeldir futbol” yazılı pankartla çıkmalarına rağmen seyircilerin yenen gollerin ardından takıma gösterdiği gereksiz tepkinin altında yönetim-teknik kadro çekişmesinin yattığını görebiliriz.

Ama, bu tepkiler yanlış ve takıma zarar verir.

Rakibin son golünden önce yapılan olumsuz tezahüratlar Konyaspor seyircisine yakışmadı. Elbette ki rakip takımı atılan güzel 3. golden sonra alkışlayabilirsin, bu bir yerde centilmenliktir. Ama, kendi futbolcularını rencide edecek şekilde yapılması üzücü.

Çünkü, daha ligin bitimine 10 hafta var. Konyaspor bu sezon da, yeni sezonda da bu  futbolcularla yola devam edecek. O zaman anlık bir öfkeyle kırıp dökmenin anlamı yok.   

İnanıyorum ki, seyircilerde yaptıklarından pişman olmuştur. Bunu Fenerbahçe maçında takıma ve futbolculara sahip çıkarak telafi edeceklerdir. Konyaspor’un centilmen taraftarlarına yakışan da budur.

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR