Bu Okulda Öğrenciler Kitap Okuyarak Derse Başlıyor

Bu Okulda Öğrenciler Kitap Okuyarak Derse Başlıyor

Kilis Mehmet Döğme Koleji’nde her sabah düzenli 20 dakika kitap okuyarak ders başı yapıyor. Mehmet Döğme Okulları Müdürü Süleyman Yaman, öğrencileri okumaya teşvik etmek ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek için her sabah kitap okuma...

Kilis Mehmet Döğme Koleji’nde her sabah düzenli 20 dakika kitap okuyarak ders başı yapıyor.

Mehmet Döğme Okulları Müdürü Süleyman Yaman, öğrencileri okumaya teşvik etmek ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek için her sabah kitap okuma programı gerçekleştirdiklerini belirtti. Kitap okumanın öğrencilerin kişisel gelişimlerini de etkilediğini ifade eden Yaman, şöyle devam etti: “Okumayı sevdirmek, bilinçli ve erdemli bireyle yetişmesini sağlamak, bilgi çağında geride kalmamak için kitap okuma projesini hayata geçirdik. Bu etkinlik aynı zamanda öğrenciler arasında diyaloğun gelişmesine, öğrencilerin çevresini, dünyayı ve varlıkları anlamasına katkı sunuyor. Artık çeşitli etkinliklerle diyalogu artırarak öğrencilerin eğitim kalitelerini daha da yükseltmeyi amaçlıyoruz. Okul olarak iç içe kardeşçe eğitim öğretim gördükleri okulumuzun öğrencilerinin her zaman ve her yerde okuma alışkanlıklarının kazandığını görmek bizleri mutlu ediyor.”

Özel Mehmet Döğme İlkokulu Müdür Yardımcısı Seydi Geçimli, kitap okumanın öğrencilerin okul derslerine de önemli katkı sunduğunu ifade etti. Kitap okuyan çocukların daha başarılı olduğunu bilimsel araştırmaların ortaya koyduğunu dile getiren Geçimli, “Biz okuma alışkanlığını geliştiren çocuğun daha iyi düşündüğüne inanıyoruz. Daha iyi düşünebilen çocuğun da daha başarılı olması kaçınılmazdır” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.