Bu maliyetle çiftçi nasıl üretecek!

Bu maliyetle çiftçi nasıl üretecek!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisi fiyatlarından mağdur olan Konyalı çiftçilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye verdiği soru önergesinde elektrik enerji fiyatlarındaki artışlar nedeniyle mağdur olan Konyalı çiftçilerin durumunu sordu. Karaduman, fiyatların bu doğrultuda devam etmesinin üretimi ekonomik olarak imkânsız hale getireceğini kaydetti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisi fiyatlarından mağdur olan Konyalı çiftçilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı. Karaduman, çiftçilerin yaşadıkları mağduriyet ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yazılı soru önergesi verdi.

FİYATLARDA BÜYÜK ARTIŞLAR VAR

Ziraat Odaları tarafından elektrik faturalarındaki artışlar ile kesintilere yönelik yapılan açıklamalarada yer verdiği önergesinde Karaduman, “Elektrik enerji fiyatları bu doğrultuda devam ettiği sürece Konya ovasında yetiştirilen birçok ürünün üretilmesi ekonomik olarak imkânsız hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

FATURA ÖDEMLERİNİ HASATA GÖRE AYARLAMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

DSİ’nin tarımsal sulama amaçlı kuyuları ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapattığını ancak buna rağmen bazı siyasi referanslarla ruhsatsız su kuyuları açıldığı yönünde iddiaların olduğuna dikkat çeken Karaduman, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti: “Elektrik fiyatlarının çiftçiler için indirimli uygulanması hususunda bir çalışmanız var mıdır? Fatura ödemelerini ürünün hasat zamanına göre ayarlamayı düşünüyor musunuz? Bununla ilgili bir çalışmanız var mıdır?

RUHSATSIZ SU KUYULARI İLE İLGİLİ BİLGİNİZ VAR MI?

Siyasi referanslarla ruhsatsız su kuyusu açılması iddiası hakkında bir bilginiz ve müdahaleniz var mıdır? Konu ile ilgili yürütülen yasal bir süreç söz konusu mudur? Ruhsatlı su kuyularının çiftçiye sadece bir tarlasında sulama imkânı vermesi çiftçiyi diğer tarlasını veya tarlalarını kendi su kuyusundan sulama yapamamasından dolayı mağdur etmektedir. Ruhsat içeriğinde düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

BORÇ ÖDEMELERİ ERTELENECEK Mİ?

Elektrikte uygulanmakta olan %1 Enerji Fonu, %2 TRT payı, %18 KDV’nin kaldırılması çiftçiyi rahatlatacaktır. Bu konunun yeniden düzenlenmesine dair herhangi bir çalışmanız var mıdır? Elektrik borçlarının desteklerden tahsil edilmesiyle ilgili uygulamanın kaldırılmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır? Ruhsatların iptal edilmesi, yüksek elektrik fiyatları, çeşitli cezalar, elektrik kesintileri gibi çeşitli durumlardan dolayı mağdur olan çiftçinin borç ödemesini erteleyecek yeni bir düzenleme söz konusu mudur?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.