Bu mailleri kesinlikle açmayın!

Bu mailleri kesinlikle açmayın!

İnternet aleminin önemi her geçen gün artarken beraberinde tehlikeleri de getiriyor. İnsanların İnternet'e bağımlılığından faydalanmak isteyen fırsatçılar, yolladıkları sahte mailler ile link adresini tıklatarak bilgisayarınıza virüs bulaştırıyor.

Dolandırıcılar kargo takip numarasıyla ‘Kargonuz teslim edilememiştir’ başlığıyla mail atan dolandırıcılar, vatandaşların adres bilgilerini güncelleyip kargolarını alabilmeleri için ‘Turkish Cargo Adres Değişikliği Formu’nu doldurmalarını istiyor. Kargonun 15 gün içinde alınmaması halinde fazladan her gün için 25 TL tazminat talep edileceğini vurgulayan dolandırıcılar, link vasıtasıyla vatandaşları form doldurmaya zorluyor.

Son zamanlarda blog sayfalarında ve şikayet sitelerinde "Turkish Cargo" adı ile gönderilen içerisinde link adresini tıklayarak bilgisayarınıza virüs bulaştıran bu e-postalara dikkat ediniz. Bu tür virüslü mailler "PTT Kargo, Turkcell Fatura, Türk Telekom Fatura"  ve buna benzer virüslü mailler yollanmaktadır. Bu virüslü linkleri açtığınızda sahte içerikli mailler bilgisayarınıza bulaşan virüs; bilgisayarınızda barındırdığınız dosyaları ve ağ bağlantılarınız var ise tüm ağ içindeki bilgisayarların dosyalarını şifreleyerek "Cryptolocker Virüsü" gibi sizden yüklü miktarda para talep etmektedirler.

Daha önce "Türk Telekom Fatura" başlığıyla gönderilen mailler şimdilerde ise,"PTT Kargo, Turkcell Fatura, Turkish Cargo" olarak gönderiliyor,  İçerisinde size bir kargo geldiği ve teslim edilemediği "ADRES DEĞİŞİKLİĞİ FORMUNU İNDİR" linki ile de bu değişikliği yapmanız gerektiği gösteriliyor. Yapmadığınız takdirde 25 TL günlük tazminat isteneceği ile de tüketici korkutulup, mailde belirtilen görevi yaptırmaya zorlanıyor. Uzmanlar şifreleme çözmek için para yatırmanız gerekeceğini unutmadan lütfen sahte içerikli e-postaları açmayınız geldiği gibi silinmesini. Outlook kullanıyor iseniz filtreleme yaparak bu içerikleri blocke edilmesini tavsiye ediyor.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.