Sabit Horasan

Sabit Horasan

Bu kez oldu

Bu kez oldu

Hiç bir şehrin Adana, hiçbir takımın Adanaspor’un durumuna düşmesini istemem.

Takım kötü gidiyorsa, hele hele düşme potasındaysa seyirci de  gerilir ve çileden çıkar, futbolcu da kendisini  kaybeder. Yöneticiler de olay çıkartır.

Bunları geçmişte yaşadık. Özellikle, son düştüğümüz sezonda oturduğum yere yığılıp kalmış, kalkamamıştım. Kimsenin böyle bir durumu yaşamasını asla istemem.

Pazar günü, Adana stadında daha büyük olaylar olabilirdi. İki takım teknik adamları, futbolcuları soğuk kanlı olmasalar, iyi niyetli davranarak karşılaşmanın devam etmesini istemeseler ve hakemlerde hoşgörü içerisinde olmasalardı belki de maç tatil edilecek, bunun sonucu da olaylar artarak büyüyecek ve stat dışına da taşacaktı.

Bu tür olayları nedeni ne olursa olsun onaylamak asla kabul edilemez.

Ama ne yazık ki yönetim hataları takımları bu konuma getiriyor.

Atiker  Konyaspor, 4 hafta aradan sonra Adanaspor’u deplasmanda yenerek hem moral kazandı, hem de puanını 32’ye yükselterek iyice rahatladı. Bu 3 puan takımın moral motivasyonunu da artıracak ve kalan haftalara da olumlu yansıyacaktır.

Ligde bulunduğu konum nedeniyle şiddetle galibiyete ihtiyacı olan ve maça baskılı başlayan Adanaspor karşısında kendine yakışan ve akıllı bir futbol oynayan Konyaspor doğrusu galibiyeti sonuna kadar hak etti.

Hatta, geciken bir galibiyet de denebilir buna. Çünkü, Kartallar geçen hafta Trabzonspor’u yenerek 3 puan almalıydı.

Ama önemli  olan, bir hafta sonra da olsa galip gelmek ve 4 haftalık kötü gidişe son vererek sevinmek çok güzel bir duygu.

  …

Maçın başında, atak görünen Adanaspor karşısında soğuk kanlı olan ve bu sabırlı futbolunu sonuna kadar sürdüren Atiker Konyasporlu  futbolcular topun arkasına geçtikleri zaman oyunu yavaşlatarak, takım boyunu küçültüp alan daraltarak ve ayağa pas yaparak rakibi durdurmasını bildi.

Her ne kadar Adanaspor pozisyonlar üretmeye çalışsa da Konyaspor defansı yerinde önlemlerle bunları savuşturdu.

Hatta, ilerleyen dakikalarda rakip kalede görülmeye başlayan Kartallar, hakemin ıska geçtiği penaltı hareketinden sonra Jonsson’un şık vuruşuyla golü buldu ve devreyi de önde kapattı.

İkinci 45 dakikada Adanaspor’un üzerine geleceğini bilen Konyasporlu futbolcular, yine oyun disiplininden kopmadan, kendisine has futboluyla rakibin direncini kırarak Bajiç ve sonradan oyuna giren H. İbrahim ile gol aradı. Ama, bu oyuncular son vuruşlarda etkili olamadı. Hatta,  Skubiç’in düşürülmesi sonucu bir penaltı daha verilmedi. Seyircinin gerilmesiyle sıkıntıya giren maç olaylar nedeniyle yaklaşık 10 dakikalık duraklamanın ardından Konyaspor’un galibiyetiyle sona erdi.

Dört haftalık aradan sonra tamda zamanında gelen bu galibiyet Konyaspor’un önünü görmesini sağladı. Sırada şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir maçı var.

Beklentimiz, Kartallar’ın Başakşehir’i  de yenerek Avrupa kupalarına yeni sezonda da katılmaları adına zirve tırmanışını sürdürmesinden yanadır. Bunu başaracaklarına da inancımız sonsuz.

 

--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR