Bu kez kaçırmadılar

Bu kez kaçırmadılar

Anadolu Selçukspor son haftalarda yaşadığı penaltı kaçırma şanssızlığını Körfez İskenderun maçında yaşamadı.

Anadolu Selçukspor son haftalarda yaşadığı penaltı kaçırma şanssızlığını Körfez İskenderun maçında yaşamadı. Yeşil-beyazlı ekip maçın ilk yarısında Halil İbrahim Sönmez’le kazandığı penaltıda topu başına Fatih Kara geçti ve topu filelerle buluşturdu. Kazanılan penaltı sonrası maç izleyen taraftarlarla birlikte Anadolu Selçukspor’lu oyuncular ve yedek kulübesi heyecanla penaltı atışını izlerken içlerinden “ Acaba buda kaçar mı ?” korkusuna kapılmışlardı ki Fatih Kara düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve herkese rahat bir nefes aldırdı. Daha sonra ise Fatih Kara’nın kullandığı bir serbest vuruş direkten döndü.

BUNDAN ÖNCE 4 PENALTI KAÇMIŞTI 

Anadolu Selçukspor  2014-2015 sezonunda toplam 8 penaltı kazanırken bu penaltıların 6’sını son 6 haftada kazandı. Yeşil-beyazlı ekip bu 6 penaltının 4’ü kaçırdı.  Halil İbrahim Sönmez  (2), Onur Berber ve Ahmet Önay penaltıları kaçıran oyuncular oldu. diğer iki penaltıyı ise Halil İbrahim Sönmez ve son olarak Fatih Kara kaydetti.

Anadolu Selçukspor penaltı kaçırmaya sezonun 22. Haftasında iç sahada oynanan Yeni Malatyaspor maçında başladı. Yeni Malatyaspormaçında kazandığı penaltı ile öne geçen yeşil-beyazlı ekip 2. Yarının kritik dakikalarında da bir penaltı daha kazanarak galibiyet adına büyük avantaj sağlamıştı ancak ilk penaltıyı gole çeviren Halil İbrahim Sönmez bu penaltıyı gole çeviremedi ve Anadolu Selçukspor’un penaltı kaçırma hastalığı başladı.

Yeni Malatyaspor maçında penaltı kaçıran Halil İbrahim Sönmez,  Anadolu Selçukspor’un alt sıralardan kurtulma adına büyük önem taşıyan Fethiyespor maçında da penaltı kaçırarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Kaçan ilk penaltının ardından  Yeşil-beyazlı ekip kritik dakikalarda yine bir penaltı kazandı ve bu kez topun başına Onur Berber geçti. Berber de penaltıyı kaçırınca Anadolu Selçukspor sahadan eli boş döndü.

Son haftalarda kaçan penaltılar oyuncular üzerinde olumsuz etki yaratırken takımın soğuk kanlı penaltıcısı Ahmet Önay da Aydınspor karşısında penaltıyı önce kaçırdı  sonra dönen topu tamamlayarak gol yaptı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.