Bu imzalar unutulmaz!

Bu imzalar unutulmaz!

Kimse Yok Mu Derneği'nin izinsiz yardım toplama hakkının elinden alındığı 22 Eylül 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, geçtiğimiz gün bakanlar kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemiş ve kendisine yöneltilen Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisinin kaldırılacağı ile ilgili soruya "Henüz böyle bir kararın yayınlandığını bilmiyorum. Ama olmaz demiyorum olabilir" cevabı vermişti. 

 
Ancak bugün Bakanlar Kurulu'nun 22 Eylül 2014 tarihli kararıyla derneğin "izin almadan yardım toplayabilen yardım kuruluşları" listesinden kaldırılmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç'ın da aralarında bulunduğu bütün Bakanların imzalarını taşıyan belgeye göre Kimse Yok Mu Derneği, "İçişleri Bakanlığı'nın 8/9/2014 tarihli ve 3183 sayılı yazısı üzerine" izinsiz yardım toplayabilen yardım kuruluşlarından sayılmayacak. 
 

Öte yandan Bakanlar Kurulu'nun bu kararına istinaden, İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü 2 Ekim 2014 tarihli yazı ile "Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin" izinsiz yardım toplama yetkisinin elinden alındığını derneğe tebliğ etti. Tebliğde sözkonusu kararın 22 Eylül 2014 tarihli bakanlar kurulunda alındığı kaydedildi. 

Bu arada Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz sözkonusu karara ait tebliğ belgelerini paylaştığı Twitter mesajında, "Bu imzaları bu millet asla unut-ma -ya-cak." ifadelerini kullandı.  Cingöz'ün bu mesajı sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

ROTAHABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.