Bu iftiralar size bir şey kazandırmaz

Bu iftiralar size bir şey kazandırmaz

Saadet Partisi'ne atılan iftiraların dayanılamayacak bir hâl aldığını söyleyen Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, “Yeter artık! Allah'tan korkun. Bu iftiralar size bir şey kazandırmaz” dedi

Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, parti il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile Saadet Partisi'ne atılan iftiraları ve bu iftiraya alet olduğunu söylediği gazetecileri sert sözlerle eleştirdi. Özcan, Konya'da bazı gazetecilerin de bu iftiraya ortak olduğunu söyleyerek, Saadet Partisi'ne iftira atan gazetecilere “Siz, apaçık yalan söylüyorsunuz. Sizin yaptığınız gazetecilik etiği ile bağdaşmaz. Yüzümüze projelerimizin çok güzel olduğunu söylüyorsunuz, ertesi gün de aleyhimize doğrular ile bağdaşmayan haberler yapıyorsunuz. Yalan da söylüyorsunuz, iftira da atıyorsunuz. Bizim başka partiler ile ittifak yaptığımızı söylüyorsunuz. Siz, gazeteci olamazsınız” şeklinde konuştu.

İNSANDA BİRAZ ŞEREF VE HAYSİYET OLUR!

Siyasetin yozlaştığını, insanların haysiyet ve şerefi ikinci plana attığını söyleyen Özcan, şunları kaydetti: “Seçim kazanmak için her yol mübah görülüyor. Tüm bunların karşısında sessiz kalmak da artık bizi çok üzüyor. Maalesef Konya'da bazı yerel gazeteler de bu iftira oyunlarına alet oldu. Biz, genel seçime gitmiyoruz. Sadece bir yerel seçim çalışması içindeyiz. Bugün burada projelerimi anlatmak isterdim ama artık haksızlığa sessiz kalmayacağız. Ortamı germenin bir anlamı var mı? Kim ne derse desin yaptığımız saha çalışmalarında görüyoruz ki, atılan iftiraların artık vatandaş tarafından bir karşılığı yok. Bizim ile ilgili doğru olmayan manşet atanlar, internet sitelerinde haberler yayınlayanlara diyorum ki, Allah'tan korkun! Bel altı, ahlaksızca bir habercilik anlayışı olamaz, olmamalıdır da. Atılan manşetlerin gerçekten gerçekler ile bir bağlantısı yok. Bu nasıl bir anlayıştır? Daha ağır laflar konuşulur ama konuşmayacağım. İnsanda biraz şeref, haysiyet ve onur olur. Edep! ”

YÜZÜMÜZE GÜLÜP İFTİRA DOLU MANŞET ATIYORLAR

“Yüzümüze karşı gülen, projelerimizi beğenen gazetecilerin bu tarz manşetler atmasını hayretle izliyoruz” diyen Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yine bu tarz iftiralarla dolu manşetler atan arkadaşların sahada olduklarını da düşünmüyorum. Bu kişilerin gazetecilik yaptığını da düşünmüyorum. Biz, işin gereği bütün medya kuruluşlarını ziyaret ederiz. Konya'da bir gazete daha kendilerini ziyaret ettiğimiz günün ertesi günü manşetten bizimle ilgili alakası olmayan bir manşet haber yapmış. Bizi tebrik eden arkadaşlar, manşeti ile bize iftira atmış. Siz, apaçık yalan söylüyorsunuz. Ayrıca siz kimsiniz ve kimi ne ile tehdit ediyorsunuz? Bu yaptığınız haber hangi gazetecilik anlayışı ile bağdaşır? Bizim halkın arasında dolaşamadığımızı nerden çıkardınız? Bütün vatandaşlarımızın elini sıkıyoruz. Pazara gidince pazar esnafı ile görüşemediği için araçlarının içinde oturan adaylar var. Bizi bunlar ile karıştırmayın. Sizi ahlaka davet ediyoruz. 2-3 aydır bizi karalamak için elinden geleni yapıyorlar. O ki siz böyle mükemmel bir gazetecisiniz ve halkın nabzını tutuyorsunuz da bizim çalışmalarımızı ve seçim standlarımızı nasıl görmüyorsunuz? Bize iftira atan gazeteciler, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu yazabildiniz mi? Bunları görmeyeceksiniz, iftira atacaksınız. Yazıklar olsun. Saadet Partisi olarak bin 389 seçim bölgesinde tek başımıza seçime giriyoruz. Hiçbir parti ile de ittifakımız yok. Diğer partilere zorla biz mi 'Adayınızı geri çekin' dedik. Atılan iftiraların hesabını iki cihanda da veremeyeceksiniz. Refah Partisi döneminde atılan iftiralar bugün de atılıyor. Tarih, tekerrür ediyor. Sizleri Allah'a havale ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.