'Bu Helal Para'

'Bu Helal Para'

Antalya’da vatandaşların arasına karışan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, engelli bir çocuğun uzattığı 10 TL’yi basın mensuplarına göstererek "Bu helal para." dedi. İhsanoğlu’nun önüne çıkan bir üniversite öğrencisi...

Antalya’da vatandaşların arasına karışan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, engelli bir çocuğun uzattığı 10 TL’yi basın mensuplarına göstererek "Bu helal para." dedi. İhsanoğlu’nun önüne çıkan bir üniversite öğrencisi de oy kullanabilmeleri için çatı adayından otobüs kaldırmasını istedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na, Antalya’da konakladığı The Marmara Otel’den ayrılışında Irak Türkmen Konseyi İcra Kurulu Üyesi Kürşat Çavuşoğlu tarafından Türkmen bayrağı hediye edildi. Çavuşoğlu bayrağı verirken, "Yaşadığımız çileyi dile getirdiğiniz için size minnettarız. 3 milyon Irak Türkmeni adına size teşekkür ederiz. Büyük bir gönülle sizi destekliyoruz. 3 milyon Türkmen’in arkanızda olduğunu söylüyorum." dedi.

Türkmen bayrağını öperek teslim alan İhsanoğlu, Irak ve Suriye’deki Türkmenlerin Türkiye için etle tırnak gibi olduğunu ifade ederek "Biz onlarla beraberiz ve biz çok üzülüyoruz ki dünyanın dikkati hiç bir zaman Irak veya Suriye Türkmenlerine çevrilmedi. En çok yalnız kalan ve Türkiye dışında hiçbir hamisi olmayan Türkmenlere gerektiği ilgiyi gösteremiyoruz. Kerkük’ten atılan Türkmenler, Telafer’den atılan 50 bin Türkmen sahipsizdir. Bu sıcaklarda, gıdasız, susuz, barınaksız, büyük sıkıntı içindeler. Halkımıza sesleniyorum, halkımız büyük imkanlara sahip. Bu mübarek Ramazan ayının sonunda yardımlarını Türkmen kardeşlerimizin hayır kurumlarıyla, Diyanet Vakfı’yla, Kızılay’la veyahut diğer insani yardım kuruluşları vasıtasıyla Iraklı Türkmen kardeşlerimize bir an önce ulaştırılması gerektiğine inanıyorum. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak elimizden gelen her türlü gayreti esirgemeyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Konyaaltı ilçesindeki seçim ofisinin açılışına katılan İhsanoğlu, kısa bir konuşma yaptıktan sonra kapalı yolda, vatandaşların arasında yürüdü. Büyük bir ilgi ile karşılanan İhsanoğlu, 'Antalya seninle gurur duyuyor' sloganları arasında yürüdü. Vatandaşlar cumhurbaşkanı adayı ile fotoğraf çektirmek için yarışırken kalabalığın arasından bir çocuk Ekmeleddin İhsanoğlu’na 10 lira uzattı. Parayı eline alarak basın mensuplarına gösteren İhsanoğlu, "Bu helal para." dedi. Parayı çocuğa iade eden İhsanoğlu, yürümesine devam etti.

Kalekapısı’na geldiğinde Attalos heykeli önünde tarihi eserlerin korunmasının önemiyle ilgili konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanına yaklaşan Akdeniz Üniversitesi’nden bir öğrenci çatı adayından üniversite öğrencilerinin seçim günü memleketlerinde oy kullanabilmeleri için otobüs kaldırmasını istedi. Gencin teklifini önemseyen İhsanoğlu, yardımcılarından bu öneriyi not etmelerini istedi.

İhsanoğlu, daha sonra Muratpaşa Belediyesi’nin Konuksever Mahallesi'nde verdiği iftira katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.