Adem Turan

Adem Turan

Bu dünyada müsterih yaşamak çok mu zor?

Bu dünyada müsterih yaşamak çok mu zor?

İnsanoğlu hadsiz-hudutsuz ihtiras sahibidir. Bu ihtiraslardan kurtulmanın birinci şartı; çalışıp sebeplere sarılmak ve tembellikten sakınmakla birlikte, ezelde takdir edilmiş olan rızkın artıp eksilmeyeceği inancını kalpte sabitlemektir. Çalışıp elinden gelen bütün gayreti gösterdikten sonra, gelen rızka razı olmaktır. O rızık ne miktarda olursa olsun “benim için hayırlı olan Rabbimin takdir ettiğidir diyebilmektir. Daha sonra ise israftan sakınmak ve kanaat ile kalben zenginleşmektir.

Ülkemiz ciddi manada hem ekonomide hem de cephede savaş veriyor. İslam düşmanları karşısında dimdik ayakta durmak suretiyle, fevkalade başarılara imza atıyor. Bunu mantık ve akılla izah edemezsiniz.  Bir tek açıklaması var oda; eğer siz Allah’ın dinine sımsıkı sarılır, ona tabi olursanız, O’da size yardım eder inancıdır.

Ancak şu var ki, puslu havayı seven sadece amacı para kazanmak olan, Yahudi mantıklı tüccarlar savaşı bahane ederek sattıkları bütün ürünlere her gün zam yapmaktan çekinmiyorlar. Allah bunlara da insaf versin diyoruz.

Dünya basınına da göz attığınız zaman şaşkınlıklarını açıkça görürsünüz zaten. Bir Millet düşünün ki, içeride ve dışarıda hainlerle mücadele etsin. Bunun için maddi ve manevi bedel öderken, bir yanda da ekonomisi güçleşsin büyüme sağlasın. Sıra dışı bir görüntü.  Elbette Siyonistler bu husustan da muzdariptir, şaşkındır.

Allah ordumuza, güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin, başarılarını devam ettirsin inşallah.

Yurt içinde halkımız teröre karşı yekvücut olsa da bir takım çatlak sesler de var tabi. Bunları da hoş karşılamak gerek. Zira insanlar olaylara farklı pencerelerden bakabiliyorlar. Bunlara da haklı davamızı iyi anlatmamız gerekiyor. İlgili devlet adamları, savaş ve güvenlik uzmanları basında gerekli izahatlarda bulunsa da, yeterli gelmiyor galiba.  Anlaşılan, daha çok yönlü analiz ve açıklamalar yapmak gerekiyor.

Fıkra da olsa, öğüt verdiği için birini zikretmek istedim.

  • Polis yurtdışına kaçak insan taşıyan komik kamyon şoförüne sorar.
  • Polis: Ne var kamyonda?
  • Şoför: Mal var amirim.
  • Bunun üzerine kaçaklardan biri oradan kafasını çıkararak:
  • -Sen kime mal diyorsun lan? der.
  • Polis: Hani mal vardı sen kimi kandırıyorsun?
  • Şoför: Ee mal olmasa kafasını çıkarır mı?

Sağduyulu olmamız gerekiyor. Zira düşmanlarımız birlik olmuş, saf tutmuş durumda. Ellerinden geleni çabaları sarf etmekten çekinmiyorlar. Kandırılmış bir takım örgüt elemanlarına maddi-manevi her türlü desteği vermeye devam ediyorlar. Sonrada utanmadan Türkiye bizim müttefikimiz, NATO üyesi ülkedir diye beyanatlarda bulunuyorlar. Bu aymazlık değil de ne denir? Üç maymunu oynuyorlar ama kendi kurdukları hile ve tuzaklara kendileri duçar olacaklardır. Şanlı tarihimizde hep böyle olmuştur. Hep de böyle olacaktır inşallah.  

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR