Bu dümen bizim

Bu dümen bizim

Bekir Bozdağ, “Yeni sistemi Erdoğan için istiyorsanız can kurban ama ondan sonrası diyorlar bize. Erdoğan da fani. Bir gün ölecek veya görevi kendi bırakacak. Sonra dümen yine bizim olacak” dedi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen "28 Şubat ve Adalet" konulu konferans yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Bir otelin konferans salonunda gerçekleşen konferansa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Milletvekilleri, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

MİLLETİN İRADESİNİN ORTAĞI OLAMAZ

“Öyle bir sistem kurulmalı ki gayrimeşru yol ve yöntemlere kapalı olsun” diyen Bozdağ, “Milletin iradesinin Ankara'da ortağının olmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.  Millet, kimi isterse onun iktidar olması gerektiğini vurgulayan Bozdağ,  “BizimAK Parti olarak attığımız adımlar, milletin Ankara'daki sesini daima hür ve gür yapan adımlar oldu. Hükümet krizleri yaşanıyor. Bu sürekli oluyor. Zayıf hükümet krizleri var. Aziz Türk milleti karanlığa karşı aydınlığı temsil edip, ayağa kalkabilmeyi başarmıştır. Bir devletin sigortası sadece bir kişiye indirgenirse o makam, o kişi sıkıntı gördüğünde devlette sıkıntıya girer. Bu devletin sigortası halktır. Anayasa diyor ki; Başbakan Cumhurbaşkanı tarafından milletvekilleri arasından atanır. Mevcut sistemde kimin Başbakan olacağı belli değil. Türkiye'nin bugünkü demokratik sisteminde mevcut anayasaya göre Başbakan'ın istediği kişi bakan yapma, beğenmediği veya başarısız bulduğu birini bakanlık görevinden alma yetkisi bu anayasada yok” dedi.

MHP İLE EL ELE VERDİK DEĞİŞTİRDİK

Bozdağ, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı. Ayrıca muhtıra vermiş olanların, darbe yapanlar veya darbeye kalkışanların; kendi iktidar zamanına kadar yargı önüne çıkarılıp hesap vermediklerini aktardı. 12 Eylül 2010 anayasa değişikliğini yaptıklarını söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:“12 Eylül 1980 darbesini yapan Kenan Paşa ve arkadaşları milletin yargısının önüne çıkıp, millete hesap verdiler mi? Evet, verdiler. Merhum Erbakan hocamız ve hükümetine karşı 28 Şubat postmodern darbesini yapanlar milletin yargısının önüne çıkıp hesap veriyorlar mı? Evet. Üniversitelerde baş örtüsü kalktı mı? Kalktı. Kamuda başını örtmek memuriyetten ihraç sebebiydi. Bunları engelledik. MHP ile el ele verdik anayasayı değiştirdik. Ancak bu darbeci zihniyet, oradada kendini gösterdi. Vazgeçmedik, haklı olduğumuza inanıyorduk.”

ERBAKAN'IN ARKASINDA DURMADILAR

Türkiye'nin pek çok hukuksuzluklarla karşı karşıya kaldığını bunun da dünyada kötü örnekler arasında yer aldığını dile getiren Bozdağ, milletin rahmetli Menderes ve arkadaşlarını iktidara taşıdığını ifade etti. 27 Mayıs 1960'ta milletin iradesine darbecilerin el koyduğunu hatırlatan Bozdağ, “Darbeyi kim yaparsa yapsın, bütün darbeciler taşeron ve alçaktır. Başka güçlerin hizmetkarıdır. Darbelerin hepsi, gayrimeşrudur. 60 darbesini yapanlar milletten beklediği tepkiyi görmedi. Siyasi iktidarlar, önlem almadı. Yıl 1971, 12 Mart. Büyük bir zillet içinde olduğumuz tarih. Meclis açık, darbeciler muhtıra gönderiyorlar. Dönemin milletvekilleri muhtırayı kuzu kuzu dinledi. Birisi kalkıp onlara 'Siz kim oluyorsunuz' diye sesini yükseltmedi. 28 Şubat 1997 tarihi geldiği zaman, adeta 1971  darbesinin tekrarı ile karşı karşıya kalındı. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan, bütün partileri gezdi. Darbeye karşı bir olalım dedi. Fakat arkandayız diyen olmadı. Millet Erbakan gibi insanları unutmaz” şeklinde konuştu.

MİLLET ÇOK ÖNEMLİ BİR TERCİH YAPACAK

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da, “28 Şubat'ın 20. yılında bizzat bildiğim o kadar çok Sivil Toplum Kuruluşu var ki 28 Şubat'ı iliklerine kadar yaşadı” diye konuştu. Sorgun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bin yıl sürecek deneme, köksüz tasallut neredeyse bin gün sürdü. Ama önümüzde önemli günler var. 28 Şubat yaşadı millet, 27 Mayıs yaşadı, 12 Mart yaşadı, 12 Eylül yaşadı, hepsi tasfiye oldu gitti. Baki olan Allah'tır. Diğerlerinin hepsi fanidir, onların hepsi gelip geçicidir. Önümüzde bir halk oylaması var. Halk oylamasında bir milletvekili seçilmeyecek, bir belediye başkanı seçilmeyecek, herhangi bir yönetici seçilmeyecek, milletimiz çok önemli bir tercih yapacak" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL/ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.