Bu Çarşıda Sadece Kadın Esnaflar Olacak

Bu Çarşıda Sadece Kadın Esnaflar Olacak

Bursa'nın İznik ilçesinde, ilk defa gerçekleştirilen ‘Hanım Elleri Kadın Çarşısı ve Lezzet Şöleni’nin açılışına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçede ‘kadınların el emeği göz nuru eserlerini satabileceği’...

Bursa'nın İznik ilçesinde, ilk defa gerçekleştirilen ‘Hanım Elleri Kadın Çarşısı ve Lezzet Şöleni’nin açılışına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçede ‘kadınların el emeği göz nuru eserlerini satabileceği’ kalıcı bir kadın çarşısı kurulacağını açıkladı.

    İznik Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Hanım Elleri Kadın Çarşısı ve Lezzet Şöleni’, Yeşil Camii bahçesinde gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölenin açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da katıldı.

    İznik’e özgü yemeklerin ortaya çıkartılmasını ve kadınların ürettiği eserlerin değer bulmasını hedef alan şölenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’te kadınların bundan sonra ürettikleri ürünleri senede bir yıl şenlikte değil 365 gün boyunca çarşıda satacağını söyledi. İznik’in talebi üzerine ilçede kalıcı bir kadın çarşısı kurmak için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Altepe, genel ve yerel seçimlerde kendilerine büyük destek veren İznik halkının her türlü hizmetin en iyisini hak ettiğini belirtti.

    Konuşmasında kadının üretim hayatındaki rolüne de değinen Başkan Altepe, kadının üretmesini ve aile bütçelerine daha fazla katkı sağlamasını istediklerini anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak kadının üretimdeki rolünü artırmak için her türlü desteğe hazır olduklarını bildiren Başkan Altepe, "Sadece şehirlerimizin gelişmesi için değil insana yönelik projelerin de, hanımlarımızın el emeği göz nuru eserlerinin değerlendirilmesi için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun için bizden İznik’te kadınlara yönelik çarşı kurulması, belli bir sürdürülebilirlik, düzen sağlanması istendi. Biz de bunu kabul ediyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." dedi.

    Kaymakam Hüseyin Karameşe de İznik’in ‘tarihi ve kültürel miras açısından’ dünyanın en seçkin ilçelerinden biri olduğunu kaydetti. Karameşe, tarihin yapımında önemli rolleri olan, Anadolu’da Türklere başkentlik yapma onuruna erişmiş ilçenin değerlerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası’na alınması konusunda Başkan Altepe’den destek istedi.

    

    İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, Hanım Elleri Kadın Çarşısı ve Lezzet Şöleni hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Şölenin 2 ana tema üzerine kurulu olduğunu ve İznik yemekleriyle kültürel değerlerin ortaya çıkartılmasını hedef aldığını belirten Sargın, şunları kaydetti: "Bugün inşallah, İznik kültürümüze ait yemeklerin tespitini gerçekleştireceğiz. Birinci, ikinci, üçüncü yemeğimizi tescil edeceğiz ve İznikte lokantalarda bu yemeklerin sunumunu sağlayacağız. İkinci olarak da hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuruyla ürettiği ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.