Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Bu Başkanlarla Devam Edilirse

Bu Başkanlarla Devam Edilirse

Yerel seçim sürecinde partilerin bazılarının aday adaylığı için koydukları süre tamamlanırken, bazıları ise adaylarını bu aşamada açıklamamakta kararlı olduklarını belirtir açıklamalarla bir haftayı daha tamamladılar.
İktidar partisinin başta büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkan adaylıkları için aday adayı olarak ortaya çıkan isimlere bakınca iki temel husus ortaya çıkıyor.
Birinci grupta başta basın yayın organları olmak üzere parlatılmaya çalışılan eski ve yeni aday adaylarıdır.
İkincisi ise aynı çevreler tarafından görmezden gelinmeye çalışılan aday adaylarıdır.
Ancak her iki gruptaki aday adaylarının ortak noktaları bu işi götürebilecek kapasitede olmadıklarına dair oluşmuş kanaattir.
İnsanları bu kanaate ulaştıran en önemli sebep ilk defa aday adayı olanların deneyimsizlikler ve projelerinin yeterli görülmemesi gibi gözükse de asıl sebep hali hazır belediye başkanlarının artık yapacak çok fazla bir şeyleri olmamasından kaynaklanmaktadır.
Şehrin geleceği konusunda insanları kaygılandıran ilk unsur trafik ve hava kirliliği olarak görülmektedir.
Son yerel seçimden bu yana geçen 5 yıla yaklaşan zaman diliminde şehir dışı denilebilecek birkaç kavşakta yapılan alt geçitlerden başka şehir trafiğini rahatlatmak adına hiçbir şey yapılmamış olması bu günkü trafik keşmekeşinin nedeni olmuştur.
Her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısın artması sonucunda belediyecilerin trafiğin ana arteri olarak adlandırdıkları bulvarlar ve o bulvarlar üzerinde yazboz tahtasına çevrilen kavşak ve trafik düzenlemeleri ile başka şehirlerde genişletilen yolların aksine şehrimizde daraltılan ve 2 şerite düşürülen yollar nedeniyle Konya trafiği her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.
Konyalı hemşerilerin 5 liraya ulaşan akaryakıt fiyatları da dikkate alındığında özellikle sabah ve akşam saatleri ile okulların dağılım saatlerinde artan trafik nedeniyle işlerine gidiş gelişte fazladan 1 saate yakın süreyi kaybetmektedirler.
Görünüşte senkronize çalışan trafik ışıklarındaki yığılmalar nedeniyle trafikte fazladan geçen 1 saate yakın sürede yapılan çok sayıda durup kalkmalar nedeniyle de neredeyse araç başına yıllık 2 depo fazla yakıt tüketilmekte ve fazladan hava kirliliğine sebep olunmaktadır.
Trafikteki sıkışmanın bir diğer nedeni de, yıllardır mimar mühendis odalarının açıklamalarına kulak tıkayan belediye yöneticilerinin trafik yoğunluğunun yaşandığı ana arterlere yakın mevkilerdeki belediye arsalarına yüksek katlı konut ve karma kullanımlı projeler dâhilinde verdikleri konut, alışveriş merkezi, otel ve ofis imarlarıdır.
Markalı(!) olarak lanse edilen konut ve alışveriş projelerinin uygulanmasından elde edilen gelirlerin çarçur edilmesi sebebiyle de gelirlerin trafiğin yoğunluğunu azaltacak projelere harcanmamış olması trafikte geçen zamanın daha da artmasına sebep olmaktadır.
Bu aşamada birileri ortaya çıkıp bütün bu meseleler büyükşehri ilgilendiren ve ilçeleri ilgilendirmeyen meselelerdir deyip işin içinden sıyrılıp çıkmak düşüncesinde olabilir.
Bu düşüncede olanlara ilçe belediye meclislerinden seçilen üyelerin büyükşehir belediye meclisini oluşturduğunu ve ilçe belediye başkanlarının da büyükşehir belediye meclisinin birer üyesi olduklarını hatırlatırız.
İlçe belediye başkan ve meclis üyelerinin ilçelerini düşündükleri kadar hatta ondan daha ileri bir düzeyde şehrin genelini ilgilendiren kararlarda etkili olmadıkları sürece, şehrin bütününü ilgilendiren sorunların çözümü gerçekleşmeyecektir.
Tıpkı doğalgazın yaygınlaştırılmasında olduğu gibi.
Doğalgaz şirketinde kanunla tayin edilmiş hisse sahibi olan büyükşehir belediyesi meclis üyelerinin, yani ilçe belediye meclis üyelerinin bu güne kadar hiçbir şekilde etkili olamadıkları gibi.
Sözün sonunda şunu tekrar hatırlatmak istiyoruz.
Ortaya çıkan bunca aday adayına rağmen il başkanı geçmişten bu güne kadar siyaset, seçim, demokrasi ve cumhuriyet üzerine söylediği her sözünü ayaklar altına aldığı gibi, adaylık meselesinde de geçmişte söylediklerine bigâne kalır ve hâlihazır belediye başkanları tekrar seçilecek olursa korkarız ki, önümüzdeki 5 yılsonunda Konya trafiği İstanbul trafiğine rahmet okutturur hale gelecektir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR