Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Bu arkadaş sizin eseriniz!

Bu arkadaş sizin eseriniz!

Artık bunun haberini yapmaktan sıkıldık. Ama yapacak bir şey yok. Yakamızı bir türlü bırakmıyor. Yakamızı bırakmayanın kim olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Çünkü bahsettiğim kişi sizin en yakın arkadaşınız.

****

Arkadaşınızın ismi ‘Zam’. Evet hiçbiriniz şaşırmadınız. Çünkü bu arkadaşla bayağı samimisiniz. Sağ olsun son zamanlarda sürekli ziyaret ediyor evlerinizi. Bu kadar sık gelmesine gerek yok demeye başladınız ama ne yapalım çok seviyor sizi.

****

‘Bu kadar samimiyette fazla’ dediğinizi duyar gibiyim. Bu arkadaşa tepki göstermediğiniz sürece gelmeye devam edecek diye uyarmıştık sizi. Biraz yüzsüzlük alameti var kendisinde. Onu da olduğu gibi kabul edin artık.

****

Zamanında tepkinizi gösterseydiniz çat kapı gelme huyundan belki de vazgeçecekti. Her geldiğinde sizin yükünüze yük bindirmeyecekti.

****

Böyle arkadaş olmaz olsun demeyin! Bu arkadaşı hepiniz el üstünde tuttunuz. Biz sürekli gelmesin dedikçe siz arkadaşımızı en güzel şekilde ağırlayacağız diye direttiniz.

****

Evet bu arkadaş sizin eseriniz. Onun huyunu da suyunu da en iyi siz bilirsiniz. En son geçen gün akşam saatlerinde çat kapı geldi yine. Evinizdeki elektrikli aletlerde çok sevindi gelişine.

****

Çünkü eskisi gibi elektrikli aletleri de yoramayacaksınız. Onları yormak artık çok pahalı hale geldi. Arkadaşınız ‘Zam’ artık sizin gazabınızdan elektrikli aletleri koruyacak.

****

Ütü eskisi kadar yorulmayacak. Elektrikli süpürge ona sinirli sinirli bakmanıza anlam veremeyecek. Ampuller onları çalıştırmadığınız için şaşkınlıklarını gizleyemeyecek.

****

Kombinizi bir kademe düşükte çalıştırdığınız için o da buz gibi havada amacınızın ne olduğunu merak edecek. Ama sonuç olarak kombinizde eskisi kadar yorulmayacak.

****

Yani bu arkadaş sizin yaşam biçiminizi bile değiştirecek. Arkadaşın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla yaşadığınız sürece bu kıskaçtan kurtulamayacaksınız.

****

Siz arkadaşınızın gerçek yüzünü görmeden ona iyi davranmaya devam edin.

Biz zaten onun karakterini önceden biliyorduk...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR