Bu acının üstüne acı yok!

Bu acının üstüne acı yok!

Konya Lezzet Lokantası, Hindistan'dan özel acının da üstünde kırmızı pulbiber getirtti. Döner ağırlıkta müşterilerine hizmet veren lokantada, bu acıyı tadan insanlar, 'başka yerlerde böyle bir acıyı tatmadıklarını' söylüyorlar

Acı deyince akla ilk olarak Adana gelir. Daha sonra sıralanmaya başlar, 'Antep, Maraş ve Doğu illeri' diye. Özellikle Doğu'nun insanı acıyı pek sever. Hatta kimi zaman tattığı acının keskinliğini yeterli bile bulmaz. 'Bu ne biçim acı ya! Siz buna acı mı diyorsunuz?' diye de sorar. İşte Konya Lezzet Lokantası, acılı sevdalara birebir çare olacak cinsten. Zira işletme sahiplerinden personeline kadar herkes, 'böyle bir acı Türkiye'de yok' diyorlar. Acı pul biber, müşterilerin de ilgi odağı. Dükkan sahibi Reşat Akköprü konu hakkında, “Acıyı seven müşteri bir geliyor, acıyı dönerle birlikte tadıyor. Ondan sonra bir tane daha döner istiyor. Sonra da, 'abi bu acı ne güzel' diye bir tepki veriyor” diye konuşuyor. Akköprü, biber hakkında verdiği bilgilerde şunları söyledi: “Bu pul biberin hammaddesi Hindistan'da. Hindistan'dan Antep ve Maraş'a geliyor. Burada işleniyor. Biz de buradan sipariş edip Konya'ya getirtiyoruz. Acının kilosu 5 lira. Bize 5 kiloluk paketlerde geliyor. Biberin bilhassa acı biberin iştah kestiğini söylüyorlar. Buna katılmıyoruz. Müşterilerimizden de biliyoruz ki acı biber, iştah açıcı bir özelliğe sahip.”

“BİR NEVİ TAKTİK UYGULUYORUZ”

'Acı iştahı açar' düsturundan hareketle işlerinin açıldığını belirten dükkan sahibi Akköprü, acıyı yiyen bir müşterinin doymayıp bir tane daha döner istemesi, ardından müşterinin acının üstüne soğuk meşrubat içmek isteği, kazançlarını olumlu yönde arttığını ifade ediyor. Şaka yollu, “bir nevi taktik uyguluyoruz” diyen dükkan sahibi, iki taraflı bir memnuniyetin olduğunu belirtiyor.  Reşat Akköprü, Konyalılara da çağrıda bulundu: “Eğer Konyalı vatandaşlarımız, 'doğru düzgün acı yiyemiyoruz' diyorlarsa, buyursunlar bizim dükkana bir uğrasınlar. Antep'ten Maraş'tan insanlar geliyor ve bu acıyı kendi memleketlerinde bulamadıklarını söylüyorlar. Ben tekrar tekrar ifade etmeliyim ki, acı sevdalılarına birebir çare bizim getirttiğimiz acı.”

MUSTAFA GÜZEY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.