Btü, Saü’nün 7+1 Modelini Uygulayacak

Btü, Saü’nün 7+1 Modelini Uygulayacak

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) uygulanan ve öğrencilerin bir dönemini işletmelerde geçirdiği 7+1 Eğitim Modeli ile ilgili Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) bilgi aldı.    BTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt,...

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) uygulanan ve öğrencilerin bir dönemini işletmelerde geçirdiği 7+1 Eğitim Modeli ile ilgili Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) bilgi aldı.

    BTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Karademir ve öğretim üyesi Prof. Dr. Sami İmamoğlu’ndan oluşan heyet, SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Serdar Özkan’ı ziyaret etti. Heyet, SAÜ’de 2010 yılından beri uygulanan 7+1 eğitim modelinin yapısı, işleyişi ve üniversite sanayi işbirliğini içeren konular hakkında bilgi aldı. BTÜ Orman Fakültesi heyeti, fakülte bünyesinde açılması planlanan Orman Endüstri Mühendisliği ve Orman Mühendisliği bölümlerinde bu modeli uygulamak istediklerini belirtti.

    SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yürütülmekte olan 7+1 eğitim modelinin yararlı bir model olduğunu söyledi. Öğrencilerimiz teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisi kazandırdıklarını vurgulayan Sarıbıyık, "Öğrenciler bu uygulama ile özgüven kazanacak, günümüz teknolojisini görerek yetiştiği için iş bulma imkanı kolaylaşacak, iş hayatının tüm şartlarını daha erken öğrenecek, işletmelerde karşılaşılan sorunları gözlemleyerek çözüm yöntemleri aramaya başlayacak, aynı alanda mezun olan öğrenciler arasında rekabet avantajı elde edecektir." dedi.

    Bu model ile işletmelerin işe almayı düşündüğü elemanı kısa sürede ve istediği şekilde yetiştireceği bilgisini veren Sarıbıyık, şunları kaydetti: "Üniversitedeki eğitim programları iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda güncellenecek, iş dünyası ile akademik personelin kaynaşması neticesinde sinerji oluşacak ve yapılacak ortak projelerle işletmelerin Ar-Ge teşviklerinden yararlanması sağlanacaktır. Öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübesinden sanayi sektörünün yararlanması sağlanmış olacak, eğitim öğretim programlarının hazırlanması sürecinde sanayinin gereksinimleri dikkate alınacak ve iş dünyasının pratikte yaşadığı sorunlara çözümler üretilecektir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.