Brezilya’da İsyana Karışan 7 Mahkum Kayıp

Brezilya’da İsyana Karışan 7 Mahkum Kayıp

Brezilya’nın Parana eyaletinde bir hapishanede çıkan kanlı isyanın sona ermesinin ardından, ölen 5 mahkûmun dışında 7 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Mahkûmlarla anlaşmaya varıldıktan sonra içeri giren ve sayım yapan güvenlik birimleri,...

Brezilya’nın Parana eyaletinde bir hapishanede çıkan kanlı isyanın sona ermesinin ardından, ölen 5 mahkûmun dışında 7 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Mahkûmlarla anlaşmaya varıldıktan sonra içeri giren ve sayım yapan güvenlik birimleri, kayıp mahkumların ölmüş, kaçmış veya cezaevinin içinde bir yerlere saklanmış olabileceğini ifade etti.

Olayın netlik kazanmasının ardından cezaevi ve çevresinde kapsamlı bir arama yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca basın mensupları da içeri girerek isyandan geriye kalan manzarayı ekrana taşıdı. Binaların iç kısmının yüzde 80 oranında tahrip edildiğini ve mahkûmların çatıya çıkmak için beton bariyerleri kırdığı bilgisi paylaşıldı. Şuana kadar yapılan aramalarda, demirden yapılmış çok sayıda kesici ve delici aletin ele geçirildiği bildirildi.

Mahkûmlar başka cezaevlerine taşınırken, gittikleri yerlerde de benzer isyanların baş göstermesinden endişe ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.