Brezilya Liderinden Yolsuzluk Soruşturmalarında Yargıya Tam Destek

Brezilya Liderinden Yolsuzluk Soruşturmalarında Yargıya Tam Destek

Brezilya Devlet Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Dilma Rousseff, seçim kampanyası kapsamında dün akşam ülkenin en çok seyredilen haber programı Jornal Nacional’e konuk oldu. Söyleşide, başkanlık yaptığı süre içinde orta sınıfın...

Brezilya Devlet Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Dilma Rousseff, seçim kampanyası kapsamında dün akşam ülkenin en çok seyredilen haber programı Jornal Nacional’e konuk oldu. Söyleşide, başkanlık yaptığı süre içinde orta sınıfın genişlemesini bir başarı olarak gören Rousseff, kendi partisinin adı geçen yolsuzluk soruşturmaları hakkında "Ben yargının işine karışamam." dedi.

Selefi Lula’nın iktidar koltuğunda oturduğu bir önceki dönemde patlak veren yolsuzluk skandalı hakkındaki sorular karşısında önce sessiz kalan Brezilya lideri, program sunucusunun konuyu ısrarla irdelemesi üzerine şunları söyledi:

"Ben bir ülke başkanıyım. Dolayısıyla Yüksek Mahkeme tarafından yürütülen ve sonuca bağlanan bir dava hakkında görüş bildiremem. Anayasa bize, devlet başkanının diğer devlet organlarının bağımsızlığını tanımasını ve buna saygı duyması gerektiğini söylüyor. Kişisel görüşlerim olabilir ama yargının kararlarını sorgulayamam. Yargı sürecinin tamamında hiçbir fikir beyan etmedim. Kabul etsem de etmesem de bunu bir yöntem sayıp kendimi çatışmanın ortasına itmedim. Yüksek yargının kararlarına saygı duymayı tercih ettim."

Hükme bağlanan yargılamalar dışında halen yürürlükte olan davalar hakkındaki sorulara da maruz kalan Rousseff, muhalefetin kışkırtıcı tavrı karşısında soruşturmalara destek verdiklerini ve söz konusu iddiaların araştırılıp sorumluların bulunmasını kendilerinin talep ettiklerini hatırlattı.

Sunucunun provakOtif soruları karşısında sakin tavrını koruyan Rousseff, parti içinde önemli isimleri ceza evine gönderen hakimler karşısında kendini küçük düşürülmüş hissedip hissetmediği sorusuna ‘her iki hükümet döneminde de hiçbir savcıya darbe suçlaması yapılmadığını’ vurgulayarak cevap verdi.

Medyada adı geçen herkesin ceza almadığına dikkat çeken Rousseff, bu süreç içinde birçok kişinin aklandığını hatırlattı. Rousseff, ceza alanlar hakkında yargının kararına destek verdiğini yineledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.