Brezilya Kupası Sahibini Buldu

Brezilya Kupası Sahibini Buldu

Brezilya Kupası final maçı ikinci ayağında, Cruzeiro – Atletico Mineiro ile karşı karşıya geldi. İlk maç, 2-0’lık skor ile Atletico Mineiro lehine sonuçlanmıştı. Brezilya’nın en önemli derbilerinden olarak gösterilen gecede, Atletico...

Brezilya Kupası final maçı ikinci ayağında, Cruzeiro – Atletico Mineiro ile karşı karşıya geldi. İlk maç, 2-0’lık skor ile Atletico Mineiro lehine sonuçlanmıştı. Brezilya’nın en önemli derbilerinden olarak gösterilen gecede, Atletico Mineiro rakibini 45. dakikada attığı gol ile 1-0 mağlup ederek, kupayı ilk defa evine götürme sevinci yaşadı. Taraftarlar galibiyeti, sabaha kadar kutladılar.

Maça baskılı başlayan Cruzeiro üst üste pozisyonlar kaçırdıktan sonra, sahneyi 45. dakikada Atletico Mineirolu Diego Tardelli’ye bıraktı. Güzel bir köşe vuruşu organizasyonu gol ile sonuçlanırken, Diego Tardelli seride durumu 3-0’a getirerek, Cruzeirolu taraftarların umutlarını yıktı. 40.000 biletli seyircinin izlediği maçta başka gol olmayınca siyah beyazlı takım, Brezilya Kupası’nı ilk defa kazanma başarısını sağladı.

Geçen hafta, lig şampiyonluğunu iki hafta erken kutlamayı başaran Cruzeiro, taraftarını bu kez güldüremedi. Bu sezon lig şampiyonluğu dışında Mineiro Eyalet Kupası'nı da evine götüren Cruzeiro, “Triple Crown” fırsatını elinden kaçırdı. Bu sonuçla 2014 yılında oynanan Minas derbilerinde, son 7 maçta hiç galibiyet alamayan Cruzeiro, taraftarlarını yine üzdü.

Maç günü Estado de Minas gazetesi, maç hariç hiçbir şeyi önemsemediğini göstermek için tüm gazeteyi Bla, bla, bla… yazılarıyla doldurarak, dünya medyasında ilgi odağı olmuştu. Gazete bugün ise büyük puntolar ile “Asla unutmayacağız” başlığını attı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.