Ramazan Kural

Ramazan Kural

Breant Petrol

Breant Petrol

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid Al-Falih dün yaptığı açıklamada: İran yaptırımlarına karşı tanınan muafiyetlerin, Petrol piyasalarında arz fazlası oluşturduğunu, son gelen raporlara göre Ocak ayında talep kısmında düşüş beklediklerini söyledi.

**

Ayrıca, Mayıs ve Haziran aylarında emtia tedariğinde yaşanan kaygıların bir kez daha yaşanması için çalışacaklarını belirtirken, piyasaları endişeli bırakmayacaklarını belirtti. Bakanın yorumları,  ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasından bir gün sonra gelirken; Suudi Arabistan’ın arz kısıntısı düşüncesinde ABD’nin etkisi altında kalabileceği olasılıklarını arttırdı. Emtiada volatilite son birkaç gündür düşmesine karşın gün içerisinde gelgitlerin devam ettiği göze

çarpmakta.

**

Asya seansı ile birlikte satıcılı seyir devam ederken; günün devamında önemli Petrol üreticilerden gelebilecek açıklamalar kritik olacaktır. Özellikle, arz kısıntısı ile ilgili gelebilecek söylemler ve haber akışları fiyatlamalara etki edebilir.

**

Teknik olarak baktığımızda ise; 2016 yılında başlayan yukarı yönlü kanal hareketinin alt bandına yakın fiyatlama görülürken, düşüşlerin devamı halinde 61.25 seviyesi bu bağlamda kritik olacaktır. Zira, buranın kırılması halinde yeni bir düşen trend oluşabilir. Şuan için 62.10 seviyesine yakın olan emtiada, bu bölgenin üzerine çıkılması halinde görülebilecek alım yönlü işlemelerde ise; 62.65, 62.80 ve 63.25 dirençleri takip edilebilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR