Bozkır’ın yıldızı parlıyor

Bozkır’ın yıldızı parlıyor

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “Bozkır’da Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli eserleri mevcut. Tarihimizden aldığımız bu zengin mirası güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi

Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Konya İl Müdürlüğü ve Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin birlikte düzenlediği Kültür ve Tanıtım Gezileri kapsamında Konyalı gazeteciler Bozkır'ı ziyaret etti. Gezi ekibine Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı da eşlik etti. Geziye katılanlara ilk olarak Bozkır Belediyesi Başkanlık Binası’nda bir kahvaltı verildi. Kahvaltı sonrası Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün basın mensuplarına ilçeyi ve yapılan yatırımları tanıttı. Başkan Gün, yaptığı konuşmada, Bozkır'ın dört büyük medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bozkır, tarihi ve doğal zenginlikleriyle göz kamaştırıyor. Bozkır’da, dünya tarihinde öneme sahip olan Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli eserleri mevcut. Tarihimizden aldığımız bu zengin mirası güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

4-2-053.jpg

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Gün, Bozkır’ı devraldıklarından itibaren şehirde önemli çalışmalar yürüttüklerinin söyledi. Yapılan faaliyetlere değinen Gün, “Kapalı Pazar alanımızı Selçuklu Belediyemiz ile birlikte çok amaçlı bir biçimde yaptık ve faaliyete geçirdik. Hafta içi otopark, düğün alanı, etkinlik merkezi gibi faaliyetlerde kullanıyoruz. Şehir Konağımız, büyükşehir belediyemiz tarafından ilçemize kazandırıldı. Yüzme havuzuyla, kafetaryasıyla, eğitim öğretimiyle ilçemize sosyal hareketlilik kazandırdı. İlçe merkezinde sokak sağlıklaştırması gerçekleştirdik. Cumhuriyet, Demirasaf ve Yukarı mahallelerimizde yaptığımız çalışmalarla ilçe merkezi yollarımız çok daha kullanışlı hale geldi” diye konuştu.

4-3-050.jpg

BOZKIR HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Konuşmanın ardından Bozkır’ı gezmeye başlayan heyetin ilk durağı Kapalı Pazar alanı oldu. Başkan Gün, burada basın mensuplarına Kapalı Pazar alanı hakkında bilgi verdi. Gezi ekibinin daha sonraki durağı Ömer Halis Demir Yürüyüş Yolu oldu. Burada incelemelerde bulunan gezi ekibi bol bol fotoğraf çekti. Heyet daha sonra tarihi çeşmenin bulunduğu Bozkır anıt meydanını gezdi ve sonrasında Bozkır Şehir Konağı’nda çay ikram edildi. Konakta gazetecilerle sohbet eden Gün, tüm gazetecilerle tek tek tanıştı. Gün, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz halkımız için çalışıyoruz. Daha iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bozkır, biz göreve geldiğimizde köy gibiydi, şimdi yaşanılabilir bir şehir haline geldi. Bozkır her geçen gün gelişiyor, yapılan çalışmaları ve doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi halkımıza duyurma adına da gazetecilerimize büyük görev düşüyor. Gazetecilerimizi ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

4-4-035.jpg

MEDENİYET TANITILMALI

Gezi ekibi daha sonra İsaura’lılara ait ülke anlamına gelen İsauria bölge adına kaynaklık eden antik Zengibar Kalesi’ni gezdi. Burada kale hakkında bilgi veren Başkan Gün, Zengibar Kalesi’nin tanıtılması gerektiğini söyledi. Gün, “Burada bir şehir var, bir medeniyet yaşamış. Burayı Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ciddi bir faaliyet yürütmesi ve bu şehri ortaya çıkartıp burayı turizm alanına kavuşturmasını ümit ediyoruz” dedi. Heyet daha sonra tarihi Asırlık Camii’yi ziyaret etti. Gezi ekibi daha sonra tahin değirmenine götürüldü ve burada tahinin yapılış süreci çalışanlar tarafından anlatıldı. Heyetin son durağı ise Bozkır’ın doğal güzelliklerinden olan Aygır Pınarı oldu. Burada yemek verilen ekip hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Bozkır’dan ayrıldı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

4-7-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.