Bozkır'a mimar eli değecek

Bozkır'a mimar eli değecek

Bozkır Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin işbirliğiyle yürüttüğü proje kapsamında geleceğin mimar adaylarından olan 40 mimarlık fakültesi öğrencisini, tez çalışmalarını hazırlaması için Bozkır’da ağırlayacak

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün’ün Selçuk Üniversitesi mimarlık fakültesi öğrencilerine Bozkır’ı mimari yapısından ekonomik yapısına, demografik yapısından coğrafi konumu ve fiziki durumuna kadar anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Öğrenciler Bozkır’da tez hazırlamanın öğrenciler için çok büyük avantaj olduğunu belirtti. Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır’ın ilk defa böyle bir uygulamayla geleceğin 40 mimar adayını ağırlayacağını vurguladı ve bu uygulamada emeği geçen Başta SÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan’a teşekkür etti. Genç nesillerin geleceğe daha farklı pencereden baktığını, bunun bizler için avantaj olduğunu ve değerlendireceklerini belirten Başkan Gün, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geleceğin mimar adaylarının fikirleri bizler için son derece önemlidir. Çünkü geleceği onlar inşa edeceklerdir. Bu uygulama hem onlara tecrübe kazandıracak hem de Bozkır daha farklı fikirlerle değerlendirilecek. Bu kapsamda Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Bozkır’ımızı öğrencilerimize anlattık. Mart, Nisan aylarında onları Bozkır’ımızda ağırlayacağız.

BOZKIR'IN GÜZELLİKLERİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Başkan Gün, “Bozkır’ımız diğer 30 ilçeden farkı, çok nadide güzelliklere sahip Çarşamba Çayı'nın ilçe merkezinden geçmesidir. Biz bu güzelliği korumak yaşatmak amacıyla Porsuk Çayı gibi yapmak için kollarımızı sıvadık. Projemiz tamamlandığında birçok ilçeden, ilden burayı görmek buranın havasını almak için birçok vatandaşımız gelecektir. Bunun yanında Tarihi M.Ö.18. yüzyıllara kadar dayanan Zengibar kalemizin turizme kazandırılması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çatalhöyük ne ise bizim için Zengibar kalesi odur. Bunun için ayrı bir önem veriyoruz. Bozkır sadece tarihi yapısıyla değil aynı zamanda kültürel ve doğa güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Sarıot göleti, Dipsiz Göl, Aygır Pınarı ve yaz aylarında farklı bir havaya bürünen yaylarımızı da turizme kazandırmayı planlıyoruz. Folklor ekibimiz Bozkır’ın tarihi ve kültürel dokuları arasına girmiş çok nadide kültürel varlıklarımızdandır. Bozkır Tahinimiz marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi. Bozkır’ın ekonomik yapısının tarımsal üretim ve hayvan yetiştiriciliğine dayandığını ve bu ekonominin canlanması için kooperatifleşmeyi desteklediklerini ve Bozkır halkına anlattıkları söyleyen Başkan Gün, “Tarımsal üretimin ve hayvan yetiştiriciliğinin artması ilçeye ekonomik açıdan olumlu hava katacağına inanıyoruz. Bunu da kooperatifleşmeyle gerçekleştireceğimizi biliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.