Bozkır yürüyüş yolu çalışmaları başladı

Bozkır yürüyüş yolu çalışmaları başladı

Bozkır Belediyesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı işbirliğiyle yapımına başlanılan yürüyüş yolunda kazmalar vurularak çalışmalar hızlı bir şekilde başladı.

Bozkır Belediyesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı işbirliğiyle yapımına başlanılan yürüyüş yolunda kazmalar vurularak çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Yürüyüş yolu kapsamında Bozkır’da ilk defa bir çalışma yapıldığının altını çizen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, yürüyüş yoluyla birlikte ilçede bir sosyal donatı alanı daha kazandırdıklarını vurguladı. Yürüyüş yolunun hizmete girmesiyle çarşamba çayının sosyal hayatta daha aktif kullanılacağına da değinen Başkan Gün, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Yatırımımız iki hafta önce başladı ve yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yürüyüş yolumuzda çalışmaların tamamlanmasının ardından, sosyal hayatta ilçemizin ortasından geçen çarşamba çayından daha fazla yararlanmaya başlayacağız. Bu çalışmamıza ek olarak gelecek yıl ihalesine çıkılmasını beklediğimiz çarşamba çayı rekreasyon projesiyle birlikte ilçemiz çok büyük prestij kazanarak cazibe merkezi haline gelme yönünde önemli mesafe almış olacak” dedi.

HAMAM OTOGAR İLE BİRLİKTE YAPILACAK

Yürüyüş yolu üzerinde bulunan Bozkır hamamının daha önceden ihaleye çıkılıp restore edilmesinin planlandığını, ancak hamamın yerinin daha merkezi konuma alınması düşüncesiyle yıkıldığını söyleyen Başkan Gün, sözlerine şu şekilde devam etti: “Daha önce yürüyüş yolu üzerinde bulunan Bozkır hamamının restoresini yapmak için tüm hazırlıklarımızı yaparak ihaleye çıkmıştık. Fakat hamamı restore etmek yerine, otogar yakınında, daha modern bir tarzda yapmayı planladık. Gelecek sene içerisinde başlayacak olan otogar çalışmalarımızla birlikte hamamın da çalışmalarına başlayacağız ve otogar çevresinde bir konuma daha modern tarzda hamamı yapacağız. Hamamın yeri, eski hamamın yerine göre daha ulaşılabilir, daha merkezi bir konumda olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.