Bozdağ açıkladı: Darbe başarılı olsa neler olacaktı

Bozdağ açıkladı: Darbe başarılı olsa neler olacaktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı, halkımızın ve ülkemizin hali nice olurdu?" diyerek yaşanabilecekleri sıraladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye’de yaşanacakları sıraladı. Bakan Bozdağ, Twitter hesabından “unutmamalıyız/unutturmamalıyız” diyerek, darbe girişiminin gerçekleşmesi durumunda yaşanabilecekleri yazdı. Bozdağ şunları söyledi:

“Darbeler/darbeciler ile darbelerin/darbecilerin milletimize/ülkemize verdikleri/verecekleri zararları asla unutmamalıyız/unutturmamalıyız.

Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı, halkımızın ve ülkemizin hali nice olurdu? Bugün bizim ve ülkemizin gündemi ne olurdu? Lütfen, düşünelim.

Türkiye ve Türk halkı, 15 Temmuz 2016’da darbeyi engelledi; darbecileri yendi; demokrasiyi, özgürlüklerini, iradesini ve hukuk devletini korudu. Türkiye ve Türk halkı, FETÖ’nün darbe teşebbüsünü engelleyerek; bölünmekten, rejim değişikliğinden, dinde reformdan, ne kadar süreceği ve biteceği vakit bilinmeyen iç savaştan, yüz binlerce insanın ölmesi, yaralanması ve mülteci olmasından, işgalden, infazlardan, faili meçhullerden, yüzyıl belimizi doğrulatmayacak hale düşmekten, istiklalimizi, istikbale dair umudumuzu kaybetmekten, istikrar, huzur, güven, barış ve birliğimizin bozulmasından, kukla hainlerce yönetilmekten, hasılı, çok büyük felaketlerden kurtulmuştur.

Bu bedenlerle, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü, asla unutmamalıyız ve de unutturmamalıyız. Darbe teşebbüsünü, unutmak da unutturmak da yok. Türkiye; siyasi istikrarı, güçlü iktidarı, iyi yönetim, güven ve iç/dış şoklara dirençli güçlü ekonomisiyle BETÖ, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri ve bunları ülkemiz aleyhine kullanan iç ve dış karanlık güçlere rağmen yoluna güçlenerek devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.