Böyle hakemlere ihtiyaç var

Böyle hakemlere ihtiyaç var

Konya Anadolu Selçukluspor’un deplasmanda Çankırıspor ile oynadığı karşılaşmada kıdemli yardımcı Selkan Sabancı’nın ısrarı Hakem Arda Kardeşler’i hatadan döndürdü.

Spor Toto 2. Lig’de bu hafta deplasmanda Çankırıspor ile karşılaşan Konya Anadolu Selçukluspor sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Uzatma dakikalarında yaşanan penaltı pozisyonunda ise kıdemli yardımcı hakem Selkan Sabancı’nın ısrarı yeşil beyazlı temsilcimizi ipten aldı.

PENALTI KARARI İPTAL

Uzatma dakikalarında gelişen ani Çankırıspor atağında Can Demir Aktav’ın müdahalesi sonrasında Murat Kalkan yerde kaldı. Bu hamle ardından orta hakem Arda Kardeşler, Can Demir Aktav’a kırmızı kart verirken, penaltı noktasını gösterdi. Karar ardından  sahanın içinde yeşil beyazlı oyuncuların yoğun itirazı oldu. İtirazların gerekçesi ise kıdemli yardımcı Selkan Sabancı’nın kaldırdığı ofsayt bayrağıydı. Kardeşler saha kenarında Sabancı ile konuşması ardından ise penaltıyı iptal etti.

OLAYLAR BİR ANDA BÜYÜDÜ

Bu karar ardından ise Çankırıspor oyuncuları ve teknik heyeti bir anda yan hakem Selkan Sabancı’nın üzerine yürüdüler. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Kemal Elmas, Çankırısporlu oyuncuları alandan uzaklaştırmaya çalışsa da başarılı olmadı. Ardından polisler araya girerken olaylar zorlukla yatıştırıldı ve maç devam etti.

KARAALİ SAHAYA İNDİ

Olayların ardından tribünlerde de ciddi anlamda protestolar yükselince Çankırıspor başkanı Sevda Karaali sahaya inerek tribünleri sakinleştirmeye çalıştı. Karaali maç sonunda ise Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü İlker Erdem’in kendisini tebrik etmesine verdiği; “Hocam maçı bu kadar gerecek bir şey yoktu” cevabı herkesi şaşırttı.

NİHAT ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.