Boykot lafta kalmasın!

Boykot lafta kalmasın!

Türkiye'nin geçmişte de boykot kararı aldığını hatırlatan Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, "Vatandaşımızın hafızası biraz zayıf. Boykot hususunda dirayetli olunmalıdır. Neredeyse her ürünün bir yerli alternatifi var" dedi

ABD'nin Türkiye üzerinde hakimiyet kurma çabası bir türlü bitmiyor. Her yönden Türkiye'yi kuşatma altına almayan çalışan ABD, ülkemize karşı son koz olarak da dövizi kullandı. Dolar ve Euro, tarihte görülmediği kadar yükseldi. Dolar 7,20 liraya Euro ise spekülatif bir şekilde ve kısa sürede 8,16 TL'ye fırladı. Tüm bu gelişmeler karşısında hükümet, ABD ürünlerine karşı boykot kararı aldı. Bazı ithal edilen ABD ürünlerinde de gümrük vergisi artırıldı. Vatandaşlar, alınan karar ile birlikte yerli malı kullanmaya teşvik edildi. ABD'nin ülke ekonomisi üzerindeki kirli oyunu da alınan tedbirler ile birlikte amacına ulaşamadı. Yetkililer; vatandaşlara seslenerek, boykota katılma çağrısında bulundu.

BOYKOT 2-3 GÜN SÜRMEMELİ

Boykotun bu gibi kriz dönemlerinde çözüm olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dinç, zamanında İsrail'e karşı da bu tarz boykotların uygulandığını hatırlattı. Boykotun devamı ve ABD'nin aldığı bu karardan zararlı çıkması için Türk halkının sağlam bir duruşa sahip olması gerektiğinin altını çizen Dinç, daha sonra şunları kaydetti: "Vatandaşımızın hafızası zayıf. Daha önce yaşanmış olayların ardından alınan boykot kararında bunu gördük. Olaylar sıcaklığını korurken vatandaşımız boykota uyuyor. Biraz geçtikten sonra da aykırı bir durum sergileyebiliyor. Amacımıza ulaşabilmemiz için iş vatandaşa düşüyor. Hükümet kararını aldı, biz de tüketiciler birliği olarak boykot kararının destekçisiyiz. Konu, siyasi değil tam aksine milli bir mesele için bu karara destek çıkmalıyız."

BİZİ SIKINTIYA SOKACAK ÜRÜNLERİ YOK!

Boykot ile birlikte yerli ve milli üretimin önünün açılacağını fazla zaman geçmeden de ülkenin hemen üretime geçmesinin önemine vurgu yapan Dinç, "İthal edilen ürünlerin her birinin yerli bir alternatifi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Ya da kullanılan malların ömrünün uzatılması gerekiyor. ABD'nin Türkiye'deki mallarının büyük çoğunluğu kısa vadeli tüketime odaklı. Ve yine çoğunluğunu gıda ve temizlik ürünleri oluşturuyor. İnsanlığın temel ihtiyacı olan ürünlerin büyük bir kısmı ise zaten ülkemizde üretilmektedir. Yani bu hususta 'Aman boykota uyarsak açta açıkta kalırız' fikri doğru değildir. Bizi sıkıntıya sokacak hiç bir ürünleri de yok. Bir de ABD'nin satılan ürünleri yerli ürünlerimize göre daha da pahalıydı. Yerli ürünler daha fazla fiyata da satılsa artık yerli ürünler daha çok tüketilecek. Çünkü halkımız duyarlı ve tedbirli davranmayı biliyor. Burada önemli olan devamlılığı sağlamaktır. Yerli ürünlerin daha çok kullanılmaya başlanması ile beraber istihdam ve gelir de artacak. Türk halkının bir refah seviyesi var. Bu seviyenin altına kimse düşmek istemez. Bu konuda hükümete önemli sorumluluklar düşüyor. İthal edilen ürünlerin alternatiflerinin ve üretimin çoğaltılması şart. Vatandaşımızın da o talep doğrultusunda davranması lazım. Lütfen, boykot lafta kalmasın" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum