Bot sezonu açıldı

Bot sezonu açıldı

Havaların giderek soğumasıyla birlikte kışlık ayakkabılar da raflardaki yerini aldı. Konya’da soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle vatandaşlar kışlık ayakkabılarını almaya başladı.

Havaların soğumaya başlamasıyla ayakkabıcılar da kış hazırlıklarına başladı. Kışlık ayakkabıların raflardaki yerini almaya başladığı şu günlerde Konyalılar da soğuktan etkilenmemek için ayakkabıcıların yolunu tuttu.  Fiyatların geçen yıla oranla bir miktar artışa geçtiği sektörde, bot fiyatları 100 lira ile 500 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar kaliteli ve hesaplı ayakkabı almak için Bedesten Çarşısı’nda dükkânları dolaşırken ayakkabıcılar da en çok deri botların tercih edildiğini söylüyor.

DERİ TERCİH EDİLMELİ

Kışlık ayakkabıların raflardaki yerini aldığını belirten Nasip İrfan Ayakkabı sahibi Mehmet Dölek, bu sezonda satışların geçen yıla göre iyi bir seyir izlediğini söyleyerek yılın bu dönemlerinde vatandaşların kış hazırlıklarını yaptıklarını, kışlık ayakkabı ihtiyacının da bunlardan birisi olduğunu dile getirdi. Dölek, “Geçtiğimiz yıl satışlarımız iyiydi, kışın sert geçmesi kışlık ayakkabı satışlarını olumlu yönde etkiledi. Bu yıl sezona iyi bir giriş yaptık. Her bütçeye göre farklı modellerde kışlık ayakkabı satışımız var. Bundan 5 yıl öncesine kadar insanların kışlık ayakkabı olarak deri çizme ve botları tercih ediyordu ama bu ürünlerin günümüzde artık yerini suni deri ve süet türü ayakkabılar aldı. Çizme veya deri bot almak isteyen vatandaşların, deriden imal edilen ayakkabı kullanılması tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

AYAK SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Deri ayakkabı giymenin önemine değinen Dölek, “Deri ayakkabı giyinmek, hem cep, hem de ayak sağlığını korur. Satın alacağınız ayakkabıyı sağ ve sol olarak deneyiniz. Ayağınızın anatomik yapısına uymayan ve sıkan ayakkabıyı almayınız. Aldığınız ayakkabının uzun ömürlü olması ve bakımı için gereken bilgileri satış elemanınıza sorunuz. Almış olduğunuz ayakkabıların ne tür bir deriden üretilmiş olduğunu öğrenin ve gerekli bakım malzemelerini bulundurunuz” ifadelerini kullandı. Kışlık ayakkabı alırken dikkat edilmesini gerekenler hakkında da bilgi veren Dölek, “Kışlık ayakkabı alırken ayağına uyumlu olması gerekiyor. Kaymayacak kalın taban ve hafif boğazlı olursa vatandaşlarımız daha rahat eder. Vatandaşlarımız deri ayakkabılar kullanırsa kendileri açısından daha iyi olur. Kar yoğun yağmasından dolayı botlarda su alma sıkıntısı yaşanıyor. Bunun sebebi botların su almaz özellikle olmamasından kaynaklanıyor. Su almayan ayakkabıları büyük firmalar üretiyor” ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.