Bostandere ve İncesu Mahallesine sentetik çim saha

Bostandere ve İncesu Mahallesine sentetik çim saha

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Bostandere ve İncesu mahallerinde yapımı tamamlanan sentetik çim sahalar düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Seydişehir Belediyesi olarak çalışmalara aralıksız devam ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, gerek kırsalda, gerek merkezde başlatılan çalışmalara bundan sonrada devam edeceklerini söyledi. Sadece yol, su köprü, kanalizasyon değil, sosyal belediyecilik adına da çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Tutal, "Gençlerimizin rahat edebilecekleri, sportif faaliyetler yapabilecekleri çalışmalar başlattık. Özellikle kasabalardan dönüşen büyük kırsal mahallerimize sentetik çim saha, voleybol ve basketbol sahası olmak üzere spor kompleksleri yapıyoruz. Kırsal mahallerimizin merkez mahallerimizden bir farkı kalmadı, orada yaptığımız hizmetleri biz kırsal mahallerimizde de yapıyoruz" dedi.

Beklentileri bildiklerini ve yerine getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Başkan Tutal, "Eğer biz bu tür çalışmaları yapmazsak bizim gençlerimizin enerjisi dolu. Bu enerjiyi bir şekilde atmaları gerekiyor. Bu nedenle bu tür meşru sosyal tesislerin yapılması lazım. Bundan dolayı bu projelere öncelik veriyoruz. Gençlerimiz kötü alışkanlık kazanmasınlar. Gayri ahlaki şeylerin peşinde koşmasınlar. Gelip buralarda sportif faaliyetlerini yapsınlar. Enerjilerini burada atsın, gidip derslerine çalışsınlar. Memlekete faydalı nesiller, faydalı evlatlar olsunlar" diye konuştu.

Gençlerin iyi bir eğitim alması için gayret sarf ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, "Biz çocuklarımızı, gençlerimizi iyi yolda eğitemeyecek olursak, Allah korusun 15 Temmuz'da yaşamış olduğumuz ihanet hareketinin bir benzerini de önümüzdeki zaman diliminde yaşarız. Onun için çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmamız milli, manevi değerleri doğrultusunda eğitmemiz yetiştirmemiz ve o enerjilerini atabilecek meşru sportif tesisler oluşturmamız gerekiyor. Ciddi bir program yaptık. Bu program çerçevesinde devam ediyoruz. 2018 yılı sonu 2019 yılına geldiğimizde kırsal mahallerde gerek asfalt, gerek kilitli taş yönüyle eksiğimiz kalmadan tamamlanmış olacak. Kuğulu vadisi projemiz, atık su arıtma tesisi projemiz devam ediyor. Termal çalışmalarımızda istihdama yönelik çalışmalarımızı başlattık. Bunun için yoğun çalışıyoruz. Ben yapılan bu sahamızın tekrar mahallelerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Seydişehir Belediye tarafından mahallerine yapılan yatırımlar için teşekkür eden İncesu Mahallesi Muhtarı Hasan Çalı ise, "Belediye Başkanımıza ve Ak Parti ilçe başkanımıza bizlere ve mahallemize verdikleri değerden dolayı kendilerine ve ekip çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah bu tesis gençlerimizi bir takım kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, onların spor yaparak hoş vakit geçirmesine vesile olur" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve davetliler tarafından sentetik çim sahaların açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.