Bosnalı Müslümanlar Bayramda Filistinlileri Unutmadı

Bosnalı Müslümanlar Bayramda Filistinlileri Unutmadı

Ramazan Bayramı, tüm İslam âleminde olduğu gibi Bosna-Hersek'in birçok şehrinde de idrak ediliyor. Camileri dolduran Bosnalılar, Filistin’deki din kardeşleri için dua etti. Gazi-Hüsrev Bey Camisi’nde bayram namazını kıldıran Bosna Reisi...

Ramazan Bayramı, tüm İslam âleminde olduğu gibi Bosna-Hersek'in birçok şehrinde de idrak ediliyor. Camileri dolduran Bosnalılar, Filistin’deki din kardeşleri için dua etti.

Gazi-Hüsrev Bey Camisi’nde bayram namazını kıldıran Bosna Reisi Hüseyin Kavazoviç, her Müslümanın görevinin barış ve iyiliğe davet etmek; savaş ve çatışmaları önlenmek olduğunu hatırlattı.

Reis Kavazoviç, hutbenin devamında Filistin gibi birçok ülkede zulüm altında olan Müslümanların haline değindi: "Dünya'da birçok mağdur insanın, özellikle Müslümanların kanı dökülüyor. Filistin’e baktığımız zaman, o bütün insanlığın açık bir yarasıdır. Ancak, zulüm de sonsuza dek değil.”

“Tüm Bosna’daki camilerde, Ramazan ayında yaptığımız ibadetlerin kabul olması için dua edeceğiz. Ramazan ayı bizim için bir fırsat, sabrı ve iyilik yapmayı öğreten bir okul idi. Bizim görevimiz barış ve iyilik yapmaya davet etmek ve kötü olan her şeyi önlemektir.” ifadelerini kullanan Reis Kavazoviç ülkede hala sel faciası nedeniyle bayramı kutlamayan binlerce insan olduğunu hatırlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.